15 ianuarie 2001- Iohannis a evacuat Librăria Eminescu pentru a închiria spatiul băncii Raiffeisen

Nemteanul.Ro

Sharing is caring!

Astazi 15 Ianuarie 2019  , zi de importanta nationala, toata  suflarea romaneasca sarbatoreste 169 de ani de la nasterea marelui poet Mihai Eminescu .

De ziua poetului național al românilor Mihai Eminescu, propunem republicarea unui articol referitor la soarta unui așezământ cultural din Sibiu,  Librăria Mihai Eminescu. Este vorba despre desființarea abuzivă a acestei librării printr-o așa zisă retrocedare care s-a dovedit a fi una ilegală.

Libraria Mihai Eminescu din Sibiu , evacuata de Iohannis  pentru a-i  face loc  bancii Raiffeisen

Asta se întâmpla într-o zi de 15 ianuarie 2001 ( chiar de ziua lui Mihai Eminescu),  în primul mandatul de primar al lui Klaus Iohannis, iar un pion important în această restituire în afara legii, a fost chiar soția acestuia, Carmen Iohannis, care a scăpat de inculpare numai pentru că intervenit prescripția. Librăria ”Mihai Eminescu” funcționa în cadrul celebrului imobil ajuns în proprietatea familiei Iohannis, din str. Nicolae Bălcescu, nr. 29 și care a fost pierdut de președinte printr-o decizie judecătorească definitivă. Din păcate, Librăria ”Mihai Eminescu”, cu mii de exemplare, conținând cărți rare din colecția marelui poet, a fost transformată în bancă, iar un spațiu destinat bibliotecii ”Biblion”, în WC public pentru un restaurant din centrul orașului Sibiu.

Vreau să vă spun două detalii care au mai mult tentă morală. La parterul acestui imobil a fost o librărie. Se numea ‘Mihai Eminescu’. Librăria a fost evacuată de către domnii profesori Iohannis la 15 ianuarie 2001. De ziua poetului național, Luceafărul a fost evacuat din propria sa casă, din librăria cu același nume. În spatele acestei librării, un naiv minunat și-a închipuit că poate înființa o bibliotecă privată care să asigure posibilitatea sibienilor să vină și să împrumute cărți spre lectură. Cu o lună înainte, această bibliotecă a fost evacuată. Din acest punct de vedere, bunul român Klaus Iohannis a preferat, în locul librăriei Mihai Eminescu, să închirieze unei bănci spațiul generos pe o chirie plătită în avans pentru cinci ani” precizeaza dl Avocat Virgiliu Viorel Vulcan, reprezentantul celor cu care s-a judecat familia prezidenţială.

Desi astazi dl Iohannis nevoit fiind  din pozitia sa de Presedinte al Romaniei sa scoata doua trei cuvinte de lauda referitoare la maretia si importanta acestei zile pentru suflarea romanesca , consideram ca cineva  trebuie sa ii aminteasca un lucru : faptele cantaresc mai mult decat vorbele , cel putin pentru noi romanii .

 

Next Post

Președintele Austriei cu METROUL | Postură de simplu călător |

Numeroși pasageri din metroul vienez de pe linia U3 au avut surpriza de a-l vedea în ”carne și oase” pe președintele Austriei, în postura de călător. Întâmplarea a avut loc luni, 14 ianuarie, când Alexandre Van der Bellen s-a hotărât să folosească mijloacele de transport în comun pentru a ajunge la o întâlnire […]

Pentru publicitate pe acest site

redactia@nemteanul.ro
error: Content is protected !!