ATENTAT LA SIGURANȚA NAȚIONALĂ – Procurorul General tace în fața celui mai grav atac la autoritate. Un activist #rezist, adept al lui Barna, a postat pe Facebook un clip trucat in care Viorica Dancila afirma: „O sa ma lupt cu toate puterile pentru combaterea legii… Sa sprijinim viitoarele generatii de pedofili profesionisti, care sa duca Romania mai departe”. In realitate, fake-ul este un colaj profesionist din declaratiile facute la Congresul PSD. Cerem PICCJ sa se autosesizeze de urgenta

Sharing is caring!

Lumea Justitiei solicita Procurorului General al Romaniei Bogdan Licu sa se autosesizeze de urgenta si sa dispuna cercetarea persoanelor care au realizat si distribuit pe retelele sociale un clip falsificat in mod scandalos, in care premierul Romaniei in functie la data difuzarii clipului era prezentat ca declarand in public ca sustine pedofilii, criminalii si violatorii. Filmul este o ticluire grosolana, prin care i s-au in gura premierului declaratii care, daca ar fi fost adevarate, ar reprezenta o instigare nationala la crima si pedofilie.

 

Vineri, 1 noiembrie 2019, cand Viorica Dancila ocupa functia de prim-ministru, un postac #rezist adept al liderului USR Dan Barna, cu numele de utilizator Ciontos Kuky / Ciontos Ilisie Ioan (foto), a incarcat pe Facebook un videoclip trucat in care presedinta PSD Viorica Dancila parea ca tine un discurs oribil, in favoarea criminalilor, violatorilor si pedofililor, si ca promitea numai catastrofe pentru Romania. Respectivul postac (despre care nu stim daca este sau nu autorul facaturii, dar in mod cert a distribuit-o in spatiul public) a adaugat urmatorul comentariu: „Baaa esti nebun !! Pe asta vreti sa o aduceti in turul doi, stiti voi care !! Psd-istilor e pe bune ce vrea nemernica sa faca ????????????vai vai ????, sa nu o votati !! Daaaaaa!!” (vezi facsimil 1).

Este vorba despre un colaj din declaratii facute de aceeasi Dancila la Congresul PSD din 24 august 2019, cand si-a lansat candidatura la presedintia Romaniei. Filmul este profesionist realizat si apare ca fiind opera unor specialisti in manipulare. Materialul este de natura sa induca in eroare pe oricine, chiar si pe romanii de buna-credinta.

Iata mai intai textul falsului discurs (vezi video):

Stimati invitati, dragi colegi,

Am o grija deosebita pentru criminali, violatori si pedofili si o sa ma lupt cu toate puterile pentru combaterea legii si garantarea sigurantei fiecarui criminal. Sunt prioritati imediate pentru o societate stabila si functionala.

Am pornit o lupta impotriva fiecarui roman si nu ma voi opri. Am promis pedepse drastice fiecarui roman si asta voi face. (n.r. pauza de aplauze)

Romania trebuie condusa la 5 ani. (n.r. alte aplauze)

Vreau ca niciun roman sa nu mai fie lasat in urma. Luptam pentru combaterea personalului medical. Cresterea economica nu are sens daca ea nu aduce bunastare pentru toti. Sa sprijinim viitoarele generatii de pedofili profesionisti, care sa duca Romania mai departe. (n.r. aplauze)

Stiu ca alaturi de voi voi fi primul presedinte-femeie al Romaniei. Dumnezeu sa ne ajute!”


In opinia noastra, oribila facatura reprezinta un atentat la siguranta nationala, care intruneste elementele constitutive ale mai multor infractiuni prevazute de Codul penal.

SUA au cerut deja masuri impotriva facaturilor

Montaje precum cel de mai sus (foarte bine realizat, de altfel) risca sa genereze probleme cu atat mai grave, cu cat va spori calitatea tehnica a facaturilor. Actualele progrese in materie de inteligenta artificiala permit crearea asa-numitelor „falsuri profunde” („deepfakes”), unde celebritati din diverse domenii par ca spun sau chiar fac lucruri inimaginabile. Iar tehnica avanseaza pe zi ce trece in acest domeniu – motiv pentru care astfel de falsuri vor deveni din ce in ce mai subtile, din ce in ce mai greu de detectat.

Insusi cazul fostului presedinte american Barack Obama a facut inconjurul Internetului de doua ori, cand atat in iulie 2017, cat si in aprilie 2018 pe Youtube au aparut doua materiale video in care politicianul pare ca rosteste aberatii si chiar insulte (le gasiti aici si aici).

Problema cu aceste manipulari puse in opera de catre profesionisti a ajuns sa preocupe serios Congresul Statelor Unite. Astfel, in 12 iunie 2019, deputata Yvette Clarke din Partidul Democrat a initiat un proiect de lege (disponibil aicicare pedepse cu inchisoare pana la 5 ani si / sau cu amenda penala pe oricine propaga materiale foto, video sau audio fara sa precizeze ca sunt trucate. Este un inceput – timid, intr-adevar, dar reprezinta un exemplu, pentru ca mai multe tari sa ia masuri punitive impotriva unor asemenea manipulari.

Sursa luju

Next Post

ADRIAN NĂSTASE: Despre ipocrizie, Cazul Iohannis!

As vrea sa intelegeti de ce il acuz pe Iohannis de ipocrizie atunci cand afirma ca, de 30 de ani, PSD a fost o catastrofa si, de aceea, el cere disparitia „PSD-ului”. Dincolo de faptul ca el nu participa la o campanie parlamentara, cu o competitie a partidelor, ci la […]

Pentru publicitate pe acest site

redactia@nemteanul.ro
error: Content is protected !!