AVOCATA COSMINA CERVA DESPRE ELIBERAREA LUI LIVIU DRAGNEA: „DACĂ NU ATACĂ, DRAGNEA VA FI TRIMIS DIN NOU LA ÎNCHISOARE ÎN MAI PUȚIN DE UN AN”

Sharing is caring!

Liviu Dragnea, politicianul social- democrat care a fost o țintă predilectă a grupurilor haștag rezist– de la Teatrul național și Universitatea SNSPA, până la jurnaliști- activiști și magistrați, a fost eliberat pe 15 iulie printr-o decizie definitivă a Tribunalului Giurgiu, dar întrebările fără răspuns cu privire la judecarea și condamnarea sa rămân în dezbatere. Opinia publică dintr-o țară alienată de activarea în ani de zile a unui Stat subteran, anti- constituțional, de magistrați și ofițeri de informații cum este România, dorește îndreptățit să afle dacă fostul lider PSD va ieși cu dezvăluiri: sunt întrebări despre circumstanțele și intrigile de culise care au precedat, respectiv au însoțit deschiderea dosarului penal finalizat cu trimiterea sa la închisoare, dar și despre faptul că Dragnea a acuzat deschis activitatea unui Stat paralel în România, care epurează politic și ideologic.
Tabloul este completat eventual cu controversatele demersuri ale unor nuclee de magistrați cu simpatii „haștag rezist” de la Tribunalul București, care s-au opus recent eliberării lui Dragnea, deși Penitenciarul sprijinea soluția în temeiul legii. Reamintim că în anul 2019, ex-liderul PSD a fost condamnat la trei ani și jumătate de închisoare cu executare pentru că s-a implicat personal în facilitarea plății de la bugetul public a două funcționare ale partidului. Publicația noastră a solicitat opinia unei profesioniste a Dreptului Penal cum este Cosmina Cerva– avocat al Baroului București, care ne-a declarat în exclusivitate, referitor la acest caz:
Liviu Dragnea este obligat să vorbească și să „atace” dacă nu vrea să ajungă din nou în pușcărie mai devreme de un an. Pentru binele lui, sper că a înțeles că nu poți face pact cu Sistemul, că odată intrat în malaxorul Statului paralel, sau al Sistemului paralel din Justiție  cum vreți să-i spuneți, nu mai ieși în picioare dacă nu lupți. Aceeași metodă i-a fost aplicată și lui Năstase (Adrian, fost prim-ministru al României, n.n.), care a fost atenționat, șantajat cu dosare, condamnat, tras pe linie moartă. Nici Năstase nu a avut sprijinul colegilor din partid, și-a dus singur crucea

Pentru binele lui, sper că a înțeles că nu poți face pact cu Sistemul, că odată intrat în malaxorul Statului paralel nu mai ieși în picioare dacă nu lupți.


Pentru Dragnea urmează alte condamnări dacă Sistemul va simți că este slab și nu atacă. De mâine ar trebui să apară public și să spună totul despre persoanele care l-au șantajat cu dosarul în 2019, despre discuțiile cu judecătorii care au semnat condamnarea, despre discuțiile cu colegii de partid care știau că va merge la pușcărie, despre cei care l-au vândut, cum și cui l-au vândut, despre băieții din SRI care făceau jocurile, despre Cucuveaua care a distrus Justiția și a compromis lupta împotriva corupției, despre cum a mimat Manda (Claudiu, fost președinte PSD al Comisiei pentru Controlul SRI, n.n.) controalele la SRI și unde a îngropat rapoartele, despre cum a fost umilit în pușcărie și de cine, despre tot. Ziua și dezvăluirea, așa ar trebui să arate viața lui de mâine.

Ziua și dezvăluirea, așa ar trebui să arate viața lui de mâine.


În paralel, ar trebui să iasă public cu toate informațiile din cele două dosare în care este cercetat. Să spună oamenilor ce cercetează procurorii, ce probe au sau nu, ce măsuri au fost luate până acum, ce persoane au fost audiate. Este dosarul lui, viața lui și poate spune public tot ce dorește atâta timp cât consideră că se fac abuzuri. 

Să spună oamenilor ce cercetează procurorii


Doar când Sistemul va vedea că nu-i este frică, va înceta să-l mai hăituiască
După declarațiile făcute astăzi la ieșirea din Penitenciarul Rahova, el (Liviu Dragnea, n.n.) nu părea timorat. Din contră, părea că vrea să spună multe. După mai mult de doi ani petrecuți lângă oameni care au simțit pe pielea lor abuzurile din justiție, este dator față de ei cu dezvăluiri despre Sistemul paralel din justiție și despre mecanismele prin care sunt executate țintele. În plus, Liviu Dragnea are o datorie morală și față de toți oamenii care l-au susținut și încurajat în toți acești ani grei pentru el”. 

Next Post

Anca Mureşan, jurnalista de 47 de ani, găsită moartă în râul Mureș. Suferea de depresie și se droga

Destin tragic pentru o tânără jurnalistă din Arad, care a murit la doar 47 de ani, în apele Mureşului. Apropiaţii spun însă că ultimii ei din viaţă au fost un chin, după ce a intrat într-un anturaj dubios. Înainte să moară, consumase “şoricioaică”, împreună cu iubitul ei. Dispariţia femeii a […]

Pentru publicitate pe acest site

redactia@nemteanul.ro
error: Content is protected !!