Care sunt calitățile unui jurnalist român care are onoarea să-i ia interviu lui Iohannis, președintele României?

Crutan Delia

Sharing is caring!

„Care sunt calitățile necesare unui jurnalist pentru a spera să aibă onoarea unui interviu cu un președinte de țară și încă unul care dă rar interviuri? Ai fi tentat să spui: talent, obiectivitate, inteligență sclipitoare, respect față de profesie etc.Nu e cazul lui Klaus Iohannis. Pentru el, intervievatorul ideal trebuie să aibă alte 4-5 calități. Să fie din Sibiu, să fie din aceeași etnie cu el și cu nume german, să-i fie recunoscător pentru funcția grasă pe care o deține, să fie membru sau simpatizant al FDGR. Iar dacă a și turnat la Securitate se atinge perfecțiunea. Și da, s-a găsit un asemenea ziarist.

Mâine, președintele Klaus Iohannis va acorda un interviu live ziaristei Christel Ungar, șefa redacției de limbă germană a TVR, născută în Sibiu, săsoaică, numită de șeful statului în CA al TVR, apropiată de FDGR, văduva unui fost senator PNL și titulară a dosarului fond reţea nr. R 309428 (cota C.N.S.A.S.), recrutata la data de 07.02.1987, în perioada in care era studenta la Facultatea de Filologie din laşi, pentru „supravegherea informativa a colegilor de facultate şi pentru cunoaşterea activitații lectorului vest german L.R.”. Cu angajament semnat și nume conspirativ ”Laura”. (vezi facsimil). Utilizată de Securitate în scopul „supravegherii persoanelor cu intentii de evaziune sau cu rude in strainatate”.

Interviul va fi dat în cadrul rubricii ”Tema zilei” din cadrul Telejurnalului TVR 1, deși realizatoarea nu are legătură cu respectiva emisiune.
Interesant e că e cel puțin a treia oară în ultimii ani cînd președintele Iohannis merge la Christel Ungar în emisiune.

În 2015, ziarista îl prezenta astfel, la Akzente: „Si Tarzan a fost german din Romania, din randurile minoritatilor germane provin staruri de la Hollywood, cântareti de rock si laureati ai premiului Nobel, iar acum si un președinte. În ciuda opiniilor contrare, a reusit. Un reprezentant al minoritatilor, mai mult de atat, un german din România a devenit șeful statului, pentru prima oara în istoria României”.

Pe lângă faptul că a fost propusă de Iohannis în conducerea TVR, Christel Ungar, totodată poetă, a beneficiat de sponsorizări din partea FDGR, formațiunea condusă ani de zile de Iohannis, pentru lansarea unor cărți, precum volumul ”Rot/Roșu”. În contrapartidă, Christel Ungar a moderat permanent diverse acțiuni politice ori de altă natură ale formațiunii etnicilor germani.”

(Bogdan Tiberiu Iacob – InPolitics.ro)

Next Post

Oameni pașnici veniți la mitinugul PSD din Iași au fost loviți cu pietre, ouă și roșii de către instigatori la violență.

Oamenii care au participat ieri la mitingul PSD de la Iași au fost loviți la plecare cu pietre, ouă, roșii și alte obiecte. Incidentele s-au petrecut în drum spre autocare, nemțenii fiind atacați de grupuri mici de persoane care stăteau la vedere, adică, pe înțelesul tuturor, grupuri de provocatori care […]

Pentru publicitate pe acest site

redactia@nemteanul.ro
error: Content is protected !!