“Domnule președinte, abandonați jocurile politice! Conflictul pe care îl întretineți nu aduce nimic bun în viața românilor!”

Sharing is caring!
Premierul Viorica Dăncilă l-a somat, vineri, pe preşedintele Klaus Iohannis, să abandoneze jocurile politice, ea precizând că, prin refuzul numirii Liei Olguţei Vasilescu, la Ministerul Dezvoltării Regionale, preşedintele “vrea să împiedice investițiile la nivel local și nu îi pasă că pune în pericol implementarea unor proiecte vitale pentru cetățeni”.„În final aş vrea să fac cateva remarci privind decizia preşedintelui de a respinge din nou propunerea facută pentru Ministerul Dezvoltării. Așadar, avem stabilite resursele bugetare pentru a impulsiona investițiile de care românii au nevoie: investiții în infrastructură, în școli și grădinițe, în modernizarea localităților. Comunitățile locale au nevoie de acest sprijin și facem toate eforturile să dezvoltăm uniform fiecare regiune a țării pentru a le oferi tuturor românilor o viață mai bună.

Ministerul Dezvoltării are nevoie, mai ales în această perioadă în care asigurăm și președinția rotativă, de un ministru plin, un ministru dedicat și cu experiență.Tocmai de aceea am nominalizat-o pentru această funcție pe doamna Olguța Vasilescu, un om cu o experiență vastă în administrația locală, dar și în activitatea ministerială”, a spus premierul, în deshiderea şedinţei de Guvern.

Dăncilă a precizat că Lia Olguța Vasilescu este „ministrul care a gestionat cu succes două dintre cele mai complexe legi adoptate de actuala Coaliție: Legea salarizării unitare și Legea pensiilor”. „De aceea, argumentele folosite de președintele țării, pentru ceea ce în fapt este un blocaj la adresa Guvernului, sunt necredibile. Am dat dovadă de toată deschiderea și de multă răbdare în raport cu atitudinea președintelui, care a răspuns doar prin atacuri și încercări repetate de a bloca activitatea Guvernului.

Este regretabil că președintele țării vrea să împiedice investițiile la nivel local și nu îi pasă că pune în pericol implementarea unor proiecte vitale pentru cetățeni. Acest lucru nu mai poate continua!”, a spus ea.Şefa Executivului a transmis un mesaj către Klaus Iohannis: „Domnule președinte, abandonați jocurile politice! Conflictul pe care îl întretineți nu ajută economia și nu aduce nimic bun în viața românilor! Cetățenii nu au nevoie de lupte politice, au nevoie de investiții și pentru acest lucru Guvernul trebuie lăsat să lucreze”.

Social-democraţii iau în calcul atacarea la Curtea Constituţională a refuzului preşedintelui Klaus Iohannis de a o numi pe Lia Olguţa Vasilescu în funcţia de ministru al Dezvoltării Regionale.

Next Post

Angela Merkel a sunat-o pe Viorica Dăncilă pentru gazoductul Nord Stream 2

România, în primele 6 luni ale anului 2019,  ca membru al Uniunii Europene, deține președinția Consiliului Uniunii Europene și este implicată într-o serie de negocieri, printre care și cele referitoare la necesitatea unor proiecte de independență energetică ale Europei față de gazul rusesc. Uniunea Europeană trebuie să ia o decizie în privința modului […]

Pentru publicitate pe acest site

redactia@nemteanul.ro
error: Content is protected !!