Elevi bătuţi şi tâlhăriţi de tineri rromi în incinta şcolii din Vânători-Neamţ

Sharing is caring!

Mai mulţi părinţi ne-au adus la cunoştinţă că le-au fost copiii bătuţi şi tâlhăriţi, în incinta Liceului Tehnologic „Arhimandrit Chiriac Nicolau” din comuna Vânători-Neamţ.„Rromii tineri au început să-şi facă de cap prin comună, iar acum şi prin şcoala din centrul comunei. Bat copii şi-i tâlhăresc. Nici acum nu există om de serviciu în şcoală. Copilul meu a fost bătut de aceşti rromi. Este în clasa I. Nu mi-a zis el, dar mi-au spus colegii lui. Are vânătăi pe corp. Are 18 kg băieţelul meu. I-au pus picioarele pe piept. A fost bătut pe holul şcolii, în faţa clasei. Colegii lui au anunţat profesoara. În spatele şcolii, un părinte a observat într-o zi că mai mulţi elevi rromi de la liceu buzunăreau mai mulţi elevi mici, iar săracii copii ţipau ca din gură de şarpe şi plângeau. Şi eu şi ceilalţi părinţi de la clasa unde învaţă copilul meu vom strânge semnături şi o să depunem plângeri la Poliţia Locală şi la postul de poliţie din comună. Că văd că poliţiştii nu fac nimic, nici dacă tragi cu tunul nu se mişcă din postul de poliţie. Dacă nu se rezolvă situaţia, îmi voi muta copilul la o şcoală din Târgu-Neamţ. Nu vreau să îmi fie traumatizat copilul din clasa întâi”, ne declară revoltat Mihai Tanasă, tatăl unui băiat din clasa I.Prof. Sabina Petrariu, directorul liceului confirmă incidentele: „Am avut evenimente nedorite cu tineri de etnie rromă, dar şi cu români, asta din lipsă de personal nedidactic şi din lipsă de pază. Nu avem paznic. Vom solicita, printr-o adresă, ajutorul Poliţiei Naţionale, Poliţiei Locale şi subunităţii de jandarmi din Târgu-Neamţ, care are post şi pe raza comunei noastre. Urmează ca acei tineri care au săvârşit astfel de fapte regretabile să fie identificaţi, iar vinovaţii să suporte consecinţele. Dacă printre ei se demonstrează că sunt şi elevi de-ai şcolii noastre, şi aceştia vor suporta consecinţele”.

Dinspre Inspectoratul Școlar Neamț lucrurile par să arate mult mai calm: Inspector general Elena Laiu: „La Vânători nu a fost o bătaie, ci câțiva foști elevi ai școlii au intrat în curte, pe poarta din spatele școlii, și au avut un schimb de replici cu niște elevi. Profesorul de serviciu a intervenit și a calmat situația. Școala are sistem video de supraveghere, dar nu și la intrarea din spate”.
sursa mesagerulneamt

Next Post

CURS VALUTAR. Euro a ajuns la cel mai mare nivel din ultima lună .

Banca Naţională a României (BNR) a anunţat vineri un curs de referinţă de 4,6559 lei/euro, în creştere cu 0,09% faţă de nivelul atins joi, cel mai mare nivel din 17 august până în prezent. Joi, euro a scăzut la 4,6519 lei. Vineri, euro a urcat la 4,6559 lei, cel mai […]

Pentru publicitate pe acest site

redactia@nemteanul.ro
error: Content is protected !!