Fata din Caracal putea fi salvată! STS a localizat greșit, de trei ori, apelul la 112, polițiștii s-au plimbat pe stradă până la ora 6

Sharing is caring!

Încă o dată, la fel ca și în cazul accidentului aviatic din Apuseni, în care și-a pierdut viața pilotul Adrian Iovan, se dovedește că, în ciuda resurselor impresionante, Serviciul Tehnic Special nu este capabil să localizeze cu precizie un apel telefonic. Asta pentru că resursele sunt concentrate, poate, către alte domenii, considerate mai importante, interceptări, alegeri…Au apărut informații noi în cazul crimei de la Olt, în care două fete dispărute ar fi fost ucise de un bărbat, chiar în curtea casei sale. Una dintre fetele dispărute, Alexandra Măceșanu, a sunat la 112, joi seară, dar STS,  nu a reuşit să localizeze corect apelul, poliţiştii fiind nevoiţi să meargă în trei locaţii greşite pentru a ajunge într-un final la casa de la care se făcuse apelul.

”Fata dispărută de la Dobrosloveni a sunat aseară, a anunţat: mă aflu într-o casă mare, veche, aproape părăsită, iarbă multă în curte, boscheţi şi are doi câini lupi, e într-un service. În momentul acela el i-a luat telefonul: «Cu cine vorbeşti?», au declarat surse din cadrul anchetei pentru cotidianul Adevărul.


”A trecut un timp destul de îndelungat de la apelul la 112 până la momentul în care STS a comunicat cele trei adrese greşite. Iniţial, am primit o arie de unde s-ar fi efectuat apelul. Apoi am primit cele trei locaţii, au fost necesare mandate de percheziţie, s-a pierdut timp şi cu efectuarea acestor trei perechezitii în urma cărora nu s-a găsit nimic.

Victima, nepoata președintelui CNMR. Alexandru Cumpănașu: Polițiștii, opriţi de către procurori să intre în casă

Colegii mei au ajuns la a patra locaţie. Aşteptăm rezultatul de la medicina legală să confirme dacă sunt rămăşiţe de natură umană. Indiciile există, obiectele găsite în butoi ar părea că aparţin fetei care a dispărut pe 24 iulie de acasă. Cu siguranţă au trecut ore bune de la apelul la 112 la momentul intrării în casă”, a declarat purtătorul de cuvânt al IGPR, Georgian Drăgan la Antena 3.

STS a respins acuzațiile IGPR privind localizarea apelurilor și spune că această informație este dată de către furnizorul de telefonie mobilă. În plus, STS mai spune că poliția a avut la dispoziție ”informație de localizare primară” în cazul fiecăruia dintre apeluri și precizează că nu identifică locul telefonului și nici celula operatorului de telefonie prin care se efectuează apelul

”Dimineaţă, la ora 4.00, din casă se auzea – «Lasă-mă, că mă omori! Lasă-mă, că mă omori!». Au sunat vecinii la 112, au venit 3-4 echipaje de poliţie şi s-au plimbat pe stradă prin faţa curţii până la ora 6.00. La ora 6.00 au intrat în curte pentru că atunci au obţinut mandat de percheziţie”, a mai declarat sursa din cadrul anchetei.

Experţii în Drept sunt de părere că în acest caz ar fi existat indiciile comiterii unei infracţiuni și că viaţa unei persoane ar fi fost pusă în pericol, iar poliţiştii ar fi avut dreptul să intre în locuinţa suspectului, și nu să aștepte până la ora 6, ora stipulată de lege, de la care putea fi pus în executare mandatul de percheziție.

Suspectul, de 57 de ani, este un mecanic auto din Caracal, care locuia într-o hală dezafectată, a fost dus la audieri.Percheziţiile la locuinţa lui au început după ce o adolescentă de 15 ani din Dobrosloveni a dispărut, ultima oară fiind văzută în Caracal în timp ce urca într-o maşină.

Din primele date, bijuteriile găsite la faţa locului ar coincide cu cele pe care le purta fata dispărută ieri. Bărbatul locuia într-o hală dezafectată şi este mecanic auto.

De asemenea, oamenii legii verifică dacă acest caz are legătură şi cu o altă dispariţie înregistrată în Olt, în aceeaşi zonă. Potrivit presei locale, în aprilie, o fată din Craiova a mers la Caracal pentru a lua bani de la mama ei, iar de atunci nu a mai fost găsită.

Conducerea Poliţiei Române a dispus trimiterea unei echipe mixte de specialişti din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale şi Institutului Naţional de Criminalistică, pentru a sprijini cercetările desfăşurate cu privire la cazul de la Caracal, au transmis reprezentanţii IGPR.Next Post

Surse: Șeful Poliției din Caracal către tatăl Alexandrei: „Dacă dă dracu' să fie încurcată cu vreunul, tu plătești toate perchezițiile”

Detalii halucinante ies la iveală în cumplitul caz din Caracal. Au apărut noi detalii șocante despre cum s-au împotmolit autoritățile care trebuiau să salveze viața unei tinerei de 15 ani. Potrivit surse dcnews, miercuri, tatăl Alexandrei a mers la poliție și a spus că i-a dispărut fata. A explicat contextul și […]

Pentru publicitate pe acest site

redactia@nemteanul.ro
error: Content is protected !!