Guvernul Orban refuză să plafoneze preţurile la alimente. Nu vrea să afecteze firmele!

Sharing is caring!

Primul ministru al României, Ludovic Orban a anunţat joi, la începutul şedinţei de Guvern, faptul că nu va emite un act norativ prin care să plafoneze preţurile la alimente şi produse de igienă corporală şi produse sanitare de bază.


În timp ce multe preţuri au explodat în toată ţara, ca urmare a stării de urgenţă şi a pandemiei de coronavirus, Orban spune că e doar o isterie bazată pe fake news şi că nu are de când să plafoneze preţurile.

Premierul a spus că piaţa reglează preţul şi a cerut Consiliului Concurenţei să monitorizeze preţurile în continuare, dar fără să ia vreo măsură.

Foarte multe alimente s-au scumpit, preţul spirtului, gelurilor dezinfectante, au sărit în aer. La fel şi preţul măştilor chirurgicale, au fost majorate şi de 200 de ori.

Primul ministru vrea să protejeze mediul de afaceri în detrimentul populaţiei. Orban a spus că oamenii au cumpărat în cantităţi foarte mari alimente şi din acest motiv au crescut preţurile.
Ludovic Orban a criticat proiectele legislative depuse în Parlament care prevăd plafonări de preţuri, spunând că dacă acele acte normative devin aplicabile, se va produce o criză în toată ţara, întrucât multe produse şi alimente nu se vor mai produce.

România se alfă în stare de urgenţă până pe 15 aprilie 2020, ca urmare a pandemiei de coronavirus. De asemenea, s-a instituit carantină naţională prin impunerea de restricţii de criculaţie.

1029 de români au fost infectaţi de coronavirus, dintre care 153 sunt cadre medicale. 18 români şi-au pierdut viaţa în ţară, iar 9 în afara graniţelor ţării.Next Post

Italia dă semne bune. Iată numărul de morți și infectați raportat astăzi

De la începutul pandemiei, 156.363 de persoane au fost infectate în Italia cu COVID-19. În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate încă 4.092 de persoane infectate cu noul Coronavirus. 19.899 de persoane au fost ucise de COVID-19 în Italia. În ultimele 24 de ore, 431 de persoane au murit, conform […]

Pentru publicitate pe acest site

redactia@nemteanul.ro
error: Content is protected !!