Halucinant – Iohannis, atac politic la Guvernul Dăncilă la ceremonia de decorare a supravițuitorilor Holocaustului

Crutan Delia

Sharing is caring!

Luni, 28 ianuarie 2019, președintele României, Klaus Werner Iohannis, la ceremonia de decorare a unor supraviețuitori ai Holocaustului, a făcut o paralelă halucinantă între Guvernul României și regimul nazist.

Să ne amintim că președintele a mai făcut o trimitere la regimul nazist după protestul „diasporei” din 10 august 2018, când a spus că „protestatarii au fost gazați”. Declarația iresponsabilă de acum este însă mult mai gravă, pentru că specificația a fost făcută în clar, de la tribuna la care se comemora o mare tragedie a umanității – Holocaustul.
<script async src=”//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js”></script>
<!– baner patrat –>
<ins class=”adsbygoogle” style=”display: inline-block; width: 336px; height: 280px;” data-ad-client=”ca-pub-4054278768358194″ data-ad-slot=”4925631265″></ins>
<script>
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
</script>

„E datoria noastră să prevenim și să anihilăm orice acțiune menită să destabilizeze pacea. Să nu uităm că, în numele unui aşa-zis ideal suprem, schimbând legi şi capturând instituţii una câte una, s-a consolidat regimul nazist. Percepţia că politicienii, care reprezintă oamenii şi interesele lor, au dreptul să calce în picioare adevăruri, să identifice dușmani, reprezintă o filozofie toxică. Astăzi, în tentativa lor nesăbuită de a se salva de justiţie şi de a-şi rezerva puterea, unii politicieni învinuiesc magistraţi, blamează multinationalale „viclene”, cum zic ei, şi diabolizează UE, descrisă drept abuzivă și trufașă. După cei arătați acum cu degetul, ar urma alții, apoi alții, și tot așa până când indistincția și căutarea continuă a vinovaților s-ar transforma în pretextul perfect pentru acapararea statului.”

În loc să onoreze memoria milioanelor de victime ale Holocaustului, să exprime respectul și mulțumirile pentru forța și curajul pe care l-au avut supraviețuitorii ororilor nazistilor, Iohannis a ales un atac politic, o paralelă josnică pentru funcția de președinte al unei țări democratice, membră a Uniunii Europene.
<script async src=”//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js”></script>
<!– Gazeta –>
<ins class=”adsbygoogle” style=”display: inline-block; width: 320px; height: 100px;” data-ad-client=”ca-pub-4054278768358194″ data-ad-slot=”6461240069″></ins>
<script>
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
</script>

Iohannis nu ține seama de faptul că, atacând propriul Guvern, atât în țară, căt și în străinătate, aduce deservicii României și poporului român. Indiferent cât de mult ai urâ un partid al opoziției, astfel de declarații iresponsabile depășesc orice fel de imaginație…

Cum a îndraznit Klaus Werner Iohannis să vorbească de „nazism” și „acapararea puterii”, când el a dorit să aibă „guvernul meu” și l-a avut, profitând de tragedia de la Colectiv?
<script async src=”//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js”></script>
<!– baner sus orizont –>
<ins class=”adsbygoogle” style=”display: inline-block; width: 468px; height: 60px;” data-ad-client=”ca-pub-4054278768358194″ data-ad-slot=”8449420463″></ins>
<script>
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
</script>

Cum a îndrăznit Kaus Werner Iohannis să vorbească de „tentativa lor nesăbuită de a se salva de justiţie şi de a-şi rezerva puterea”, când s-a dovedit că el, înainte de a fi ales în funcția de președinte al României, a avut 47 de dosare penale (din care cel puțin trei s-au închis pentru că cineva le-a tinut în sertar sau le-a plimbat de la un parchet la altul, până când fapta s-a prescris), iar consoarta, Carmen Georgeta Iohannis, refuză să se prezinte la parchet?

Cum a îndraznit Klaus Werner Iohannis să vorbească despre „nazism”, după ce a acuzat premierul Dăncilă de „înțelegeri secrete cu evreii” și a permis denunțarea acesteia pentru „înaltă trădare”?
<script async src=”//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js”></script>
<!– automatic –>
<ins class=”adsbygoogle” style=”display: block;” data-ad-client=”ca-pub-4054278768358194″ data-ad-slot=”6636044167″ data-ad-format=”auto”></ins>
<script>
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
</script>

Cum a îndrăznit Kaus Werner Iohannis să acuze Guvernul Romaniei de „nazism”, când el refuză mutarea Ambasadei României în Statul Israel la Ierusalim și de doi ani refuză numirea unui ambasador în acest stat?

Cum și-a permis Klaus Werner Iohannis să-și arate compasiunea pentru evrei, când el este membru și fost președinte al Forumului Democrat al Germanilor, organizație care s-a revendicat a fi moștenitoare a naziștilor Grupului Etnic German și căreia el, în calitate de primar al Sibiului, i-a retrocedat imobile furate de Grupul Etnic German de la evrei?

Klaus Werner Iohannis, în alocuțiunea sa, rostită în memoria Holocaustului, nu a spus nici un singur cuvânt despre crimele comise de Hitler și regimul politic din Germania nazistă. De ce oare?

Să-i amnintim lui Klaus Werner Iohannis că premierul acestui Guvern al României s-a întâlnit de două ori cu premierul Israelului, Benjamin Netanyahu.

După logica strâmbă a lui Kalaus Werner Iohannis, dacă Guvernul PSD este un guvern nazist, să înțelegem că Benjamin Netaniahu sprijină un Guvern nazist?

„Este de datoria instituțiilor, dar și a funcționarilor statului român, să-și protejeze cetățenii, prin toate mijloacele, să salveze statul de drept, democrația, să garanteze pacea socială și respectarea valorilor esențiale”, a mai spus Klaus Werner Iohannis.

Pe noi, cetățenii României, cine are datoria de a ne apăra de declarațiile toxice ale lui Klaus Werner Iohannis?

Next Post

Analistul H.D. Hartmann, poziție dură la declarațiile lui Iohannis

Analistul politic H.D. Hartmann, după declarațiile făcute de  președintele Klaus Werner Iohannis în data de 28 ianuarie 2019, cu ocazia decernării medaliilor victimelor Holocaustului, a trimis o analiză pe adresa redacției DCNews.  Vă prezentăm materialul: „27 Ianuarie 1945 a fost ziua în care umanitatea a privit în abisul lăsat de […]

Pentru publicitate pe acest site

redactia@nemteanul.ro
error: Content is protected !!