IONEL ARSENE : „Vina mea este că nu m-am legat cu lanțuri de gardurile Guvernului să îi determin să deschidă spitalul modular COVID de la Iași”

Sharing is caring!

 

Într-o intervenție telefonică la postul Antena 3, președintele CJ Neamț, Ionel Arsene, a făcut noi precizări legate de situația tragică de la spitalul din Piatra-Neamț. Acesta a declarat, pentru clarificare, faptul că CJ Neamț finanțează spitalul din Piatra-Neamț, „dar coordonarea spitalului din punctul de vedere al fluxurilor și al procedurilor medicale este realizată de Ministerul Sănătății prin Direcția de Sănătate Publică.” Acesta a mai declarat că managementul spitalului se ocupă numai de partea administrativă.

„Noi, ca și Consiliu Județean Neamț, ne ocupăm doar de finanțarea acestui spital, iar din acest punct de vedere CJ Neamț a făcut tot ce a fost nevoie ca acest spital să aibă fonduri suficiente și să punem la dispoziție fonduri pentru a achiziționa echipamente și materiale necesare în această luptă grea cu pandemia.”
script async src=”https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js”>

În privința cauzelor tragediei, președintele CJ Neamț preferă să fie rezervat și să aștepte rezultatul anchetei în curs.

M-ați întrebat dacă cred că am vreo vină. Cu siguranță cred că vina mea este că nu m-am legat cu lanțuri de gardurile Guvernului să îi determin să deschidă spitalul modular covid de la Iași pe care l-am achiziționat și am dat 13 milioane de euro și stau 103 paturi de terapie intensivă doar cu 12 pacienți.”

Ionel Arsene a mai declarat că demersurile către Ministerul Sănătății au loc de 3 luni de zile pentru deschiderea spitalului de la Lețcani. „S-au făcut adrese către ministrul Sănătății să suplimenteze finanțarea posturilor pentru medicii și asistentele care ar trebui să lucreze acolo și de 3 luni ministrul Tătaru refuză să facă acest lucru.”

Dr. Monica Pop a spus că este „impardonabil ca spitalul de la Lețcani să nu fie deschis”  și că bolnavii cu forme ușoare ar fi trebuit internați în spitale de campanie. „Acum s-a putut da drumul, când este o situație atât de grea? Și până acum, după toate demersurile făcute de domnul Arsene nu s-a putut… pentru aceasta va trebui să răspundă domnul ministru fără doar și poate.”

Referitor la ideea că s-a pus un manager jurist din Roman, președintele Ionel Arsene a ținut să precizeze faptul că a convinge un medic să ocupe funcția de manager pe un salariu mult mai mic este, practic, misiune imposibilă.

sursa: ziar piatra neamt


Next Post

Ludovic Orban a refuzat ajutorul Israelian pentru spitalul din Piatra Neamt !!

Directorul adjunct al Centrului Hadassah l-a sunat pe ambasadorul Israelului la București, David Saranga, și i-a comunicat că există disponibilitatea de a trimite medici experiți israelieni la Piatra Neamț. care a comunicat oferta de ajutor autorităților române. Conform lui Attila Somfalvi premierul Ludovic Orban l-a sunat pe ambasadorul israelian pentru […]

Pentru publicitate pe acest site

redactia@nemteanul.ro
error: Content is protected !!