Klaus Iohanis : Mircea Drăghici și Lia Olguța Vasilescu trebuie să demonstreze că sunt români .

Sharing is caring!

Pare incredibil însă Klaus Iohannis a respins nominalizarea în funcția de ministru pentru Mircea Drăghici și pentru Lia Olguța Vasilescu pentru că nu au dat declarație pe proprie răspundere că sunt români.

O mizerie făcută de președinte doar pentru a lovi din nou în Guvernul României. Iată ce spune Iohannis în scrisoarea trimisă premierului Viorica Dancila.“Văzând incidența dispozițiilor art. 85 alin. (2) și ale art. 105 din Constituție, precum și a celor ale art. 2 din Legea nr. 90/2001 privind organizarea și funcționarea Guvernului României și a ministerelor, potrivit cărora pot fi membri ai Guvernului persoanele care au cetățenia română și domiciliul în țară, se bucură de exercițiul drepturilor electorale, nu au suferit condamnări penale și nu se găsesc în unul dintre cazurile de incompatibilitate prevăzute în cartea I titlul IV din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenței în exercitarea demnităților publice, a funcțiilor publice și în mediul de afaceri, prevenirea și sancționarea corupției, cu modificările și completările ulterioare, și ținând seama și de jurisprudența Curții Constituționale,

Luând în considerare că legea prevede un regim juridic diferit pentru  membrii Parlamentului și pentru membrii Guvernului atât în ceea ce privește incompatibilitățile, cât și în ceea ce privește condițiile de exercitare a celor două funcții de demnitate publică, numai persoana în cauză putând să declare pe propria răspundere că nu se află în unul dintre cazurile de incompatibilitate prevăzute de lege.”, arată documentul trimis de Iohannis.

În traducere liberă, Mircea Drăghici și Lia Olguța Vasilescu nu au fost acceptați pentru că nu demonstrează că sunt români și că nu au depus la dosarul, bănuim că ar trebui să fie unul cu șină, cazierul judiciar.

Asta după ce la refuzul trecut, cei doi propuși miniștri la Transporturi și Dezvoltare nu aveau la dosar copie după buletin.

Nici nu știi cum să reacționezi la o asemnea tâmpenie, la un asemenea derapaj. Putem doar să îl rugăm pe președintele Klaus Iohannis să ne arate și nouă declarația dată pe proprie răspundere că este român. Ne auziți, domnule Klaus Werner Iohannis? Sau Johannis așa cum scria pe anumite panouri electorale în timpurile când ataca primăria Sibiului.

Dincolo de orice glumă, concluzia este însă una îngrijorătoare: Iohannis blochează activitatea Guvernului cu bună știință.

 

Next Post

Viorica Dăncilă răspunde atacurilor murdare referitoare la adopția fiului său

Într-un cotidian on-line deținut de un trust elvețian, într-o manieră mârșavă, a apărut știrea că Victor, fiul premierului Viorica Dăncilă, a fost adoptat. Acest gen de informații încalcă legislația în vigoare (GDPR), deontologia profesională și bunul simț. S-a prezentat, cu fotografii și declarații, toată familia biologică, ca și cum ar […]

Pentru publicitate pe acest site

redactia@nemteanul.ro
error: Content is protected !!