Laura Codruța Koveși este citată la Parchet în calitate de „suspect”

Crutan Delia

Sharing is caring!

În seara zilei de miercuri, 13 februarie 2019, fosta șefă DNA, Laura Codruța Koveși, a declart, în cadrul unei emisiuni la Europa FM, că un polițist i-a adus acasă o citație pentru a se  prezenta la Parchet.

Ea a anunțat că a fost pusă sub acuzare de către Secția de Investigare a Magistraților, în calitate de „suspect” , încercând să inducă în eroare opinia publică, prin afirmația falsă  că trebuie să se prezinte la Parchet în ziua în care urma să fie audiată la Bruxelles de Comisia LIBE, pentru funcția de Procuror European și invocând faptul că are avion pe 15 februarie,  la ora 13, doar că nu există nici un fel de avion spre Bruxelles la acea oră…

Prin afirmațiile false pe care le face, fosta șefă a DNA încearcă se se victmizeze și să politizeze o eventuală faptă penală făcută de ea. Urmărește, oare, scoaterea în stradă a susținătorilor ei?Fosta șefă a DNA consideră că este vorba despre o încercare de a fi blocată candidatura ei pentru șefia la Parchetul European și că se încearcă discreditarea ei.
Informația a fost difuzată de Vlad Petreanu pe pagina sa de Facebook: „Voi merge la audierea de la Bruxelles. Aceasta invinuire este o dovada ca am deranjat cu actiunile anti-coruptie”.
Se pare că ar fi vorba despre dosarul privitor la cazul aducerii în țară a lui Nicolae Popa și denunțul penal pentru luare de mită, depus în data de 3 decembrie 2018 de către Sebastian Ghiță.
(Denunțul integral depus de Sebastian Ghiță îl puteți citi pe Lumea Justiției:  https://www.luju.ro/dezvaluiri/cazuri-celebre/ghita-a-dat-o-in-primire-pe-kovesi-denunt-bomba-facut-de-fostul-deputat-sebastian-ghita-la-sectia-de-investigare-a-infractiunilor-din-justitie-kovesi-mi-a-solicitat-personal-sa-efectuez-plata-unei-sume-de-bani-kovesi-a-pretins-si-primit-o-suma-de-bani-pen )“În ultimele zile am fost supusă unei campanii de denigrare, probabil plecată din disperarea unora pentru faptul că am ocupat primul loc în procedura pentru ocuparea funcției de procuror-șef european. Pot să vă spun că astă seară, după ora opt seara, s-a prezentat un polițist la domiciliul meu, am primit o citație din partea Secției de Investigare a Magistraților din Justiției, în calitate de suspect pentru infracțiuni de abuz în serviciu, luare de mită și mărturie mincinoasă. Este foarte interesant că această citație vine înainte de a merge la Parlamentul European în vederea audierii. Dar probabil este tot o coincidență faptul că inițiat am fost anunțată de procedura din Parlamentul European. Am înțeles că audierea urma să fie în data de 18 februarie, am cumpărat de avion pentru data de vineri ca să pot să merg la Bruxelles pentru a participa la audiere. În acest sens chiar am fost astăzi la Înalta Curte de Casație și Justiției și a depus o cerere de amânare pentru un proces care urma să aibă termen în data de luni și la cerere de amânare am depus și biletul de avion.(…) La nici câteva ore după ce am depus această cerere din care rezulta că eu voi fi plecată din țară pentru această audiere, am primit această citație. Este evident că prin această metodă se încearcă oprirea mea în această procedură, se încearcă chiar și prin abuzuri să nu ocum această funcție pentru că am șanse pentru că sunt candidatul care s-a situat pe primul loc” a declarat Laura Codruța Kovesi pentru Europa FM.
Tot la această emisiune, Koveși a declarat că la Bruxelles trebuie să fie prezentă în data de 26 februarie, iar ea și-a luat biletul de avion în data de 15 februarie (?).
Este surprinzătoare declarația Laurei Codruța Koveși, că nu se va prezenta la Parchet, în condițiile în care a afirmat în repetate rânduri că „inculpații (cu referire la politicienii cercetați în dosare penale n.n.) trebuie să meargă și să-și dovedească nevinovăția în instanță” și „penalii ar trebui să facă un pas în spate”. Până în urmă cu aproximativ 6 luni, prezumția de nevinovăție era încălcată în mod brutal, cetățenii erau săltați efectiv de pe stradă și aduși cu mascații la DNA, fără să fie citați în prealabil, puși în arest preventiv…
Având în vedere acuzațiile grave pentru care a căpătat calitatea de „suspect” (adică făptuitor) și faptul că o desparte doar o audiere, dacă există dovezi, de calitatea de „inculpat” Laura Codruța Koveși ar trebui să facă un pas în spate.

(sursa: Europa F.M.; Facebook, Vlad Petreanu)

Next Post

Un copil de doi ani este bătut într-o creșă . Atenție, imagini ce vă pot afecta emoțional!

Un copil de doar doi ani de zile, care era dus la un club privat din Timișoara ce funcționa pe post de creșă, a fost bătut, în urmă cu câteva luni, de o îngrijitoare de 33 de ani, care este nimeni alta decât fiica fostului internațional Iosif Rotariu, Romina. Creșa, […]

Pentru publicitate pe acest site

redactia@nemteanul.ro
error: Content is protected !!