Legea privind construcţia autostrăzii Iaşi – Târgu Mureş a fost adoptată. Susținută foarte mult de Președintele CJ Neamt Ionel Arsene.

Sharing is caring!

 Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, miercuri, proiectul de lege privind aprobarea executarii obiectivului de investiţii Autostrada Iaşi-Târgu Mureş, denumită „Autostrada Unirii”, ce urmează a fi finanţată de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor.

Proiectul a întrunit 261 de voturi „pentru”, două voturi contra şi 5 abţineri.

Avem dragi nemțeni o șansă uriașă ca regiunea noastră să recupereze în curând din decalajele pe care le are față de celălalte zone ale țării și de a ne exploata cu adevărat potențialul economic! Mult așteptatul proiect de lege privind aprobarea realizării autostrăzii Iași-Târgu Mureș a fost adoptat astăzi în Camera Deputaților, forul legislativ decizional pentru acest act normativ.Autostrada Unirii va începe la graniţa României cu Republica Moldova printr-un nou pod peste râul Prut şi se va termina printr-o conexiune cu autostrada A3 Braşov – Borş, în apropierea oraşului Târgu Mureş.

Proiectul va fi finanțat de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, din credite externe şi din fonduri europene nerambursabile şi/sau prin parteneriat public-privat. În termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a legii, Ministerul Transporturilor va demara procedurile necesare pentru acest obiectiv de investiții.

Ionel Arsene, președinte Consiliul Județean Neamț

By Delia Crutan

Next Post

DRAGNEA - PRIMA CONFERINȚĂ DE PRESĂ DEDICATĂ LUI IOHANNIS

Se spune că oricănd exisită o „prima dată” … Azi, 8 noiembrie, pentru prima dată, Dragnea face o conferință de presă dedicată președintelui Klaus Iohannis. Dragnea a subliniat faptul că, din modul în care a reacționat Iohannis, se vede că este preocupat și se gândește la ziua în care va […]

Pentru publicitate pe acest site

redactia@nemteanul.ro
error: Content is protected !!