Liviu Dragnea, mesaj dur de pe scena socialiștilor europeni „15 ani de dominație a dreptei a distrus destine”

Crutan Delia

Sharing is caring!

Partidul Socialiştilor Europeni (PES) anunță pe saitul său că, în perioada 22-23 februarie, se reuneşte în Congres, pentru a-şi susţine oficial candidatul la preşedinţia Comisiei Europene, Frans Timmermans, şi Manifestul electoral în perspectiva alegerilor europarlamentare din luna mai  2019.

Olandezul Frans Timmermans, în prezent prim-vicepreşedinte ale Comisiei Europene, a fost desemnat de către PES, în luna decembrie 2018, drept cap de listă pentru alegerile europarlamentare din 2019.De la tribuna Congresului, liderul PSD, Liviu Dragea, a ținut o alocuțiune, prilej cu care a lansat acuzații la adresa dreptei europene care „a distrus destine” și „încrederea în proiectul european”, lansând totodată acuzații și la adresa „instituțiilor de forță din Romania” .

Suntem după 15 ani de dominație a dreptei care a distrus multe valori, multe speranțe, multe destine. A distrus încrederea în proiectul european și știm bine că dreapta, oriunde în Europa, face orice să ne blocheze. Cred în proiectul european, dar trebuie cu curaj și tărie să le spunem oamenilor modul în care dreapta europeană a distrus Europa, folosind instrumentul politicii de austeritate, manipularea și uneori, cum este cazul și în România, folosind instituțiile de forță ale statului” a spus liderul PSD.

Dragnea a ținut să precizeze faptul că un guvern socialist poate  să micșoreze taxele, iar salariile și pensiile să fie crescute, lucru pe care guvernarea actuală din România le-a făcut, cu toate că a fost destul de greu, datorită opoziției partidelor politice de dreapta.Grație Guvernului nostru, care a depus toate eforturile pentru a îmbunătăți viața de zi cu zi, salariul minim am crescut în doi ani cu peste 50%, pensiile au crescut și vor crește în fiecare an, în așa fel încât, în 2020, nicio pensie nu va fi mai mică decât dublul de la începutul mandatului din 2017. În condițiile în care am redus și taxele, impozitul pevenit și taxele pentru mediul de afaceri. Cei de dreapta ne-au zis mereu că așa ceva nu se poate, că nu trebuie să mărim pensiile, salariile, pentru că nu sunt bani. Noi am arătat că un Guvern social-democrat poate micșora taxele, poate crește salariile, poate crește pensiile, pote reda speranța pentru tineri. Nu a fost ușor și nu va fi”a ținut să sublinieze Dragnea.

În continuare, liderul PSD a vorbit despre miza euro-parlamentarelor, de votul alegătorilor depinzând viitorul Europei și a cetățenilor europeni, subliniind necesitatea ca partidele socialiste din Europa să acționeze împreună.

Miza alegerilor pentru Parlamentul European este uriașă. Vorbim de viitorul  Europei, de viitorul nostru, al meu, al dumneavoastră, al copiilor noștri, al părinților noștri. Împreună cu partidele surori din Europa, social democrații trebuie să restabilească dreptatea, să construim un nou contract social pentru Europa și pentru  toți cetățenii Europeni. eu sunt absolut convins că o putem face. Partidul Social Democrat în România va câștiga alegerile și sunt convins că și PSOE va câștiga alegerile în Spania ” a completat Liviu Dragnea.

Amintim faptul că PSD are o relație turbulentă cu Partidul Socialiștilor Europeni, care s-a situat de multe ori pe poziții opuse intereselor socialiștilor români, olandezul Frans Timmermans criticând în diverse ocazii măsurile Guvernului de la București.

 

 

Next Post

CEI CE REUȘESC ÎMI SUNT MODELE CĂ SE POATE .

Multe terorii spun că, secretul unei reușite stă în forțele tale, dar modelele au rolul să-ți dea putere să mergi mai departe. Un astfel de model, îmi este Anca Crăciun din Câmpullung Moldovenesc, județul Suceava, mama a patru copii, dintre care unul cu dizabilități locomotorii, cu care m-am întâlnit în anul 2016. […]

Pentru publicitate pe acest site

redactia@nemteanul.ro
error: Content is protected !!