Mănăstirea Sihăstria – Hram 8 septembrie

IMG_2315_resizeMănăstirea Sihăstria este așezată în partea de nord a judetului Neamț, la 22 km depărtare de orașul Târgu Neamț. Plecând de aici, lăsăm în dreapta drumul Mănăstirii Neamț, mai Mănăstirea Sihăstria este așezată în partea de nord a judetului Neamț, la 22 km depărtare de orașul Târgu Neamț. Plecând de aici, lăsăm în dreapta drumul Mănăstirii Neamț, mai parcurgem cca 15 kilometri, după care părăsim șoseaua principală, trecem peste Ozana și pătrundem pe valea pârâului Secu. În drum întâlnim mai întâi Mănăstirea Secu.Valea devine tot mai îngustă și mai însingurată, iar după 3 km de drum descoperim în toată splendoarea ei Mănăstirea Sihastria, ca o insulă de liniște.

Mănăstire ortodoxă de călugări, cu hramul Nașterea Maicii Domnului, care se sărbătorește în ziua de 8 septembrie, Sihăstria reprezintă continuarea tradiției lui Daniil Sihastru, care a dus o viață retrasă de pustnic însetat după cuvântul lui Dumnezeu pe calea adevăratei credințe, un lăcaș de cult al tăcerii, al lacrimilor și al meditațiilor duhovnicești.

La Mănăstirea Sihăstria se află chilia Părintelui Cleopa care a devenit în ultimii ani cel mai vizitat loc din cadrul acestui lăcaș de cult și chilia celuilalt mare duhovnic al ortodoxiei românești Paisie Olaru. Drumul spre chiliile lor pornește din fața vechii biserici de la Mănăstirea Sihastria și trece pe sub clopotniță. Se poate vizita cu acest prilej și cimitirul unde sunt înmormântați precum și biserica de lemn. Nu departe se află peștera Cuvioasei Teodora de la Sihla, care și-a trăit viața în pustietate și nevoință ajungând la sfințenie.

Mănăstirea oferă găzduire și masă pelerinilor ce caută un loc de rugă și de regăsire a liniștii sufletești . Aici natura și spiritualitatea se îmbină firesc iar vizitatorii au parte de o experiență personală deosebită.

Pentru publicitate pe acest site

redactia@nemteanul.ro
error: Content is protected !!