Mesajul premierului Viorica Dăncilă cu prilejul Zilei minorităţilor naţionale din România 18 decembrie 2018

Sharing is caring! 

”Cu prilejul Zilei Minorităților Naționale vreau să felicit toate comunitățile minoritare, care prin diversitatea socio-culturală au însuflețit și întregit patrimoniul valorilor naționale.Celebrarea acestei zile este încă o recunoaștere a contribuției pe care comunitățile minorităților naționale au avut-o la construirea Romaniei de astăzi: un stat puternic, care a sărbătorit Centenarul Marii Uniri și este pregătit să exercite Președinția Consiliului Uniunii Europene.Trăim într-o lume a multiculturalismului, ceea ce implică promovarea diversității culturale, lingvistice, etnice și religioase, ocrotirea identității minorităților, dar și deschidere spre dialog, înțelegere, toleranță. Sunt elemente care izvorăsc firesc din înțelepciunea poporului român și certifică definirea unei societăți moderne și democratice, a unui stat care a asimilat principiile comunității europene și înțelege în profunzime motto-ul ”Unitate în diversitate”.

Modul armonios în care cetățenii români – majoritate și minorități naționale, deopotrivă, au conviețuit de-a lungul istoriei este o garanție solidă că împreună putem construi o Românie puternică, sigură și prosperă.

Urez „La mulți ani!”  și le doresc să-și atingă idealurile tuturor cetățenilor români ce aparțin minorităților naționale!”

Next Post

Președintele PSD, Liviu Dragnea, susține că odată cu adoptarea Legii Pensiilor, milioane de pensionari vor avea creșteri de pensii, unii vor beneficia de o creștere și cu 250% .

”Legea pensiilor a fost adoptată. Se prevăd creșteri consistente de pensii până în 2022 – în unele cazuri chiar cu 250%. Se rezolvă inechitățile: pentru muncă egală se vor acorda pensii egale. În premieră, se va putea cumpăra vechime în muncă de până la 5 ani, în ani diferiți, în […]

Pentru publicitate pe acest site

redactia@nemteanul.ro
error: Content is protected !!