Ministrul Intotero Natalia Elena l-a invitat pe omologul său macedonean la reuniunea la nivel ministerial în domeniul politicilor pe pe care MRP îl va organiza la București în martie 2019, în marja deținerii de către România a Președinției Consiliul Uniunii Europene.

Sharing is caring!
Ministrul pentru românii de pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, a avut astăzi, 10 decembrie, o întrevedere de lucru cu o delegație din Republica Macedonia formată din ministrul pentru Diaspora, Edmond Ademi, Ambasadorul Republicii Macedonia în România, E.S. Gabriel Atanasov, și directorul Agenției pentru Migrație din Macedonia, Nikola Shalvarinov.

Discuţiile s-au concentrat pe activitățile si proiectele derulate de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP), pe aspecte legate de diaspora română și macedoneană și de comunitățile de aromâni și meglenoromâni de pe teritoriul republicii. Ministrul Natalia-Elena Intotero a prezentat un scurt istoric al ministerului și a expus în detaliu proiectele de impact implementate până în prezent, dar și pe cele avute în vedere pentru viitor.


Ministrul Edmond Ademi a evocat propunerea semnării unui memorandum de înțelegere între cele două părți, fiind un bun prilej pentru identificarea unor modalități aplicate de cooperare la nivel social, cultural și economic.

Ministrul Intotero l-a invitat pe omologul său macedonean la reuniunea la nivel ministerial în domeniul politicilor pe pe care MRP îl va organiza la București în martie 2019, în marja deținerii de către România a Președinției Consiliul Uniunii Europene.

Ambii demnitari și-au exprimat disponibilitatea în vederea aprofundării relațiilor bilaterale româno-macedonene și a schimbului de bune practici, inclusiv la nivel de experți, în cadrul celor două instituții.
sursa mrp

Next Post

Alianța "măscăricilor" din Vest , refuzați de toate partidele s-au gândit cum să mai rămână prin politică .

www.nemteanul.ro Înțelegând că PNL din care până acum au făcut parte a depășit stadiul de cădere libera și acum e deja lat , mort întins la pământ și dându-si ultima suflare , câțiva primari din vest au realizat că la următoarele alegeri șanse sa mai câștige cu PNL sunt zero […]

Pentru publicitate pe acest site

redactia@nemteanul.ro
error: Content is protected !!