O nemțeanca in finala națională a celei mai mari competiții Europene de Inovație Power-Up by InnoEnergy

nemteanul

Sharing is caring!

A fost făcută publica lista finaliștilor  naționali pentru cea de a 5 a ediție a concursului PowerUp by InnoEnergy , competiție care vizează startup-urile din domenii precum energia, mobilitatea și tehnologiile inteligente.

Finalistii vor concura pentru marele premiu de 50 000 de euro , vor beneficia de suport pentru mai multe ,arii de la cel juridic și privind proprietatea intelectuală. Alte beneficii includ accesul la clienți internaționali, precum și investiții financiare de până la 150.000 de euro.

M-am inscris in aceasta competitie pentru că este una dintre cele mai importante competitii pe domeniul inovatiei si progresului tehnologic. Iar aici consider ca Romania are un cuvant greu de spus , romanii au  inventivitatea in sange ,unele dintre  cele mai mari inventii din au pornit din Romaniai . Din pacate astazi in 2019 prea putin incentivam cercetarea si inovarea , iar cei care reusesc sa se evidentieze sunt imediat “pescuiti” de catre firmele straine care pot si le ofera tot suportul si sprijinul financiar .Faptul ca am fost selectionata in finalele Nationale ale Romaniei nu m-a surprins absolut deloc, dat fiind faptul ca importanta proiectului pe care l-am propus este in topul problemelor mondiale la care se cauta solutii astazi , si anume reducerea consumului de energie electrica si generarea energiei electrice nepoluante .Sper ca voi intra in Marea Finala de la Cracovia din 21 Mai si voi aduce la Neamt marele premiu pentru a il investi in dezvoltarea ulterioara a produsului .

Pe scurt propuneara noastra de proiect- pentru ca este vorba de munca in echipa- aflat deja in statiul  de produs /prototip este : Multiplicatorul Magnetic de Energie Electrica , un generator de curent electric care multiplica Input-ul de energie de pana la 3 ori generand astfel in Output de 3 ori mai multa energie electrica  si ce e mai important aceasta energie este energie nepoluanta , energie verde. Va urma un eveniment de lansare cat mai curand in care vom prezenta noul produs care se va fabrica In Targu Neamt  ,comuna Agapia  ,  declara Elena Didila

Cu fiecare ediție a concursului, numărul de participanți s-a dublat. În 2018, InnoEnergy a avut peste 300 de potențiali candidați, dintre care 10 din România.

Soluțiile ,produse sau servicii , asupra cărora se pune accentul în cadrul competiției includ proiecte din domeniul energiei, mobilității, generării de aer curat, încălzirii, tehnologiilor de reducere a poluării și a tehnologiilor inteligente.

Finalistii selectionati sunt  invitati  să participe la sesiuni de pregătire susținute de mentori din zona de business, recunoscuți la nivel european. Aceste training-uri vor pregăti participanții pentru finalele naționale din 18 Aprilie și marea finală, când își vor prezenta ideile în fața experților.

Câștigătorul va fi desemnat pe 21 mai, la Cracovia, în cadrul Impact’19 – unul dintre cele mai importante evenimente economice din Europa Centrală și de Est.

Mai multe detalii pe : http://www.innoenergy.com/
Next Post

15 ani de la aderarea României la NATO. Sedință solemnă în Parlament deturnată în scop electoral

Marți, 02 aprilie 2019, a avut loc în Parlamentul României ședința solemnă dedicată aniversării a 15 ani de la aderarea țării noastre la NATO și 70 de ani de la înființarea NATO. Am reușit să intrăm în NATO pentru că, indiferent de divergențele politice interne, toate partidele au avut aceleași […]

Pentru publicitate pe acest site

redactia@nemteanul.ro
error: Content is protected !!