Paște însângerat la Sri Lanka – cel mai sângeros atentat împotriva creștinilor din această țară

Crutan Delia

Sharing is caring!

În întreaga lume este o campanie furibundă împotriva creştinismului – cea mai persecutată religie de pe glob – pornind de la denigrare și până la exterminare fizică. Creştinii sunt persecutaţi şi sunt victime ale discriminării şi violenţei, cu grade diferite de intensitate, în 144 de ţări. Peste 6000 de creştini victime ale atentatelor jihadiştilor Fulani, au fost în ultimii ani numai în Nigeria…Duminică, 21 aprilie, în ziua sfântă a Paștelui Catolic, au avut loc 8 explozii în Sri Lanka , care  au vizat biserici şi hoteluri  din oraşele Colombo, Negombo şi Batticaloa. 207 persoane au murit pe loc și aproape 600 au fost rănite.

Sri Lanka a ţinut marţi dimineaţă trei minute de reculegere în memoria victimelor atentatelor. Miercuri, 24 aprilie, au fost primele înmormântări la Negombo…

Miercuri,  numărul morților ajunsese la 359 de persoane, din care cel puțin 35 de cetățeni străini  și  45 de copii, bilanțul fiind încă provizoriu, zeci de victime luptând pentru viața lor. 500 de persoane sunt rănite.

Ruwan Wijewardene, ministrul Apărării din Sri Lanka, a informat că atacurile ar fi venit ca răspuns la atentatul terorist de luna trecută la cele doua moschei din Christchurch, Noua Zeelandă, din partea grupării teroriste locale National Throwheeth Jamaath, dar nu se exclude și ajutor din afară.

”Noi anchetăm cu privire la un eventual ajutor străin şi alte legături pe care le au ei, cum formează ei kamikaze, cum au fabricat aceste bombe”, a spus ministrul Apărării.

Gruparea NTJ a devenit cunoscută anul trecut, în legătură cu acte de vandalism vizând statui budiste. Ea a fost vizată, în urmă cu zece zile, de o alertă difuzată serviciilor de poliţie, potrivit căreia aceasta pregătea atentate sinucigaşe vizând biserici aparţinând minorităţii creştine şi Ambasada Indiei la Colombo.

Într-un  memoriu al serviciilor secrete care a circulat între unii miniştri în săptămânile dinainte de atac se preciza că un membru al grupării teroriste a început să posteze „conţinut extremist” pe conturile sale de pe reţelele de socializare  imediat după atacul unui extremist de dreapta asupra a două moschei din Noua Zeelandă, care a dus la moartea a 50 de oameni.

Experții în acte de terorism spun însă că tintele alese și echipamentele folosite sugerează un atac pregătit cu multe luni înainte. Data și locațiile au fost alese în așa fel încât să fie cât mai multe victime, ceea ce duce spre matricea ISIS, care alege țintele atacurilor sângeroase.

Unul din supraviețuitorii atacului de la biserica Sf.Sebastian susține că atcatorul de acolo era un „bărbat tânăr și inocent” care i-a atins bunica pe cap. Si într-adevăr –  pe internet circulă un videoclip cu momentul în care în biserică intră unul din atacatori, tânăr, care poartă un ghiozdan greu în spate.

„La sfârşitul slujbei, familia mea a văzut un tânăr cum intră în biserică, cu un ghiozdan greu. În treacăt, mi-a atins bunica pe cap. Era atacatorul”, a declarat Dilip Fernando, supraviețuitorul atacului de la Sf.Sebastian.

Risultati immagini per atentatul de la sri lanka morti

A fost decretată starea de asediu, iar 40 de persoane au fost arestate, o parte fiind eliberate după ce s-a constatat că nu au nici o legătură cu atentatele.

Ministrul Autostrăzilor, Kabir Hashim, a anunțat, luni noaptea, că unul dintre atacatorii care s-au sinucis în timpul atentatului era un suspect care fusese arestat în urmă cu  câteva luni în conexiune cu un incident în Mawanella în care au fost avariate mai multe statui ale lui Buddha.

„Unul dintre ofiţerii mei de securitate a fost rănit în acest incident. Câţiva suspecţi au fost arestaţi şi eliberaţi ulterior. S-a descoperit că unul dintre ei a fost unul dintre atacatorii sinucigaşi care au participat la atacurile de duminică. Încercăm în acest moment să aflăm mai multe informaţii”, a declarat Kabir Hashim.

Sursa: CNN

P.S. Exprimăm compasiune şi solidaritate cu toţi cei care suferă în urma acestor atacuri teroriste.

Ne exprimăm tristețea că liderii lumii nu și-au găsit timp să se declare „Je suis Sri Lanka”! 

 

Next Post

Simbolul PNL , criminal odios www.nemteanul.ro

Caz extrem de grav în politică, probabil fără precedent: un personaj-simbol al unui mare partid istoric este denunțat ca fiind un asasin odios, autor al unei crime terifiante, cu mulți ani în urmă. O informație care poate crea deranj mare în panoplia de onoare a respectivului partid, acolo unde tabloul […]

Pentru publicitate pe acest site

redactia@nemteanul.ro
error: Content is protected !!