Politicile guvernului PSD aduc românii acasă din Diaspora .

Sharing is caring!

Țările din vestul Europei nu mai par atât de atrăgătoare pentru muncitorii români. Mai ales pentru cei care se angajau doar sezonieri în fermele din străinătate. Și asta pentru că românii au început să se gândească că pot câștiga la fel de mulți bani și acasă. Sau măcar pe aproape.
De exemplu, în Germania, muncitorii din agricultură, din pomicultură, din amenajări de grădini primesc minimum pe economie. Adică vreo 3,5 euro pe oră și muncesc câte 12 ore pe zi, iar condițiile de muncă sunt deplorabile. Oamenii stau claie peste grămadă în niște barăci construite la marginea câmpurilor și mănâncă ce apucă.

Așa că mulți dintre ei lasă Germania și se întorc în România. Mai ales că Guvernul a adoptat ordonanța privind drepturile zilierilor, adică exact cei care până acum erau tratați ca sclavi în statele din occident.

Acum, în România, zilierii au acoperite cheltuielile medicale pentru accidentele de muncă și bolile profesionale și li se plătește și contribuția la pensii.În plus, în același timp cu majorarea salariului minim a cresut și venitul încasat de zilieri. Astfel, niciun muncitor de sezon nu mai poate fi plătit cu mai puțin de 12,4 lei pe oră. Iar dacă ne uităm la veniturile din Germania, observăm că nu suntem foarte departe la acest capitol.

În astfel de condiții e foarte clar că românii preferă să vină să muncească acasă decât să stea prin țări străine.

Mai în glumă, mai în serios, plecarea zilierilor români din Germania a dat naștere și unei crize. O criză a sparanghelului. Pare de râs, însă situația este destul de gravă pentru nemți.

Acum a început campania de recoltare a sparanghelului, o legumă foarte utilizată în bucătăria germană, considerată Regina legumelor în Germania. Însă, fermierii nu mai au forță de muncă pentru că românii și, pe lângă ei, polonezii refuză să mai lucreze pe salariul minim pe câmpurile nemțești.

O criză alimentară care dă mari bătăi de cap nemților și la care Guvernul român, prin facilitățile date pentru zilieri, se pare a pus din greu umărul.

Sursa mony

Next Post

Care sunt calitățile unui jurnalist român care are onoarea să-i ia interviu lui Iohannis, președintele României?

„Care sunt calitățile necesare unui jurnalist pentru a spera să aibă onoarea unui interviu cu un președinte de țară și încă unul care dă rar interviuri? Ai fi tentat să spui: talent, obiectivitate, inteligență sclipitoare, respect față de profesie etc. Nu e cazul lui Klaus Iohannis. Pentru el, intervievatorul ideal […]

Pentru publicitate pe acest site

redactia@nemteanul.ro
error: Content is protected !!