Pride TM – primul festival dedicat minorităţilor sexuale în Timişoara

Sharing is caring!

Pride TIM este un eveniment pus la cale de Identity.Education cu sprijinul Asociaţiei Timişoara 2021. “Vă invităm să celebrăm împreună diversitatea într-o Timişoara a schimbării şi respectului reciproc”, spun organizatorii.

În prima săptămână din iunie (între 3 şi 7 iunie) va avea loc primul Pride Week din Timişoara. Membrii comunităţii LGBTQ+ locale şi regionale, prietenii şi aliaţii, dar şi toti cei interesaţi să afle mai multe despre comunitate sunt invitaţi la diverse evenimente de către organizaţia Identity.Education.


„Echipa Identity.Education vă invită să celebrăm împreună diversitatea într-o Timişoara a schimbării şi respectului reciproc. Pride TM reprezintă mai mult decât o săptămână dedicată culturii queer, aceasta reprezintă o celebrare a progresului, incluziunii şi a artei. De la spectacole şi muzică, la vernisaje şi discuţii libere, Pride TM are menirea de a transmite un mesaj simplu: toţi facem parte din aceeaşi comunitate mai mare şi diversă a oraşului”, a transmis Deea Rădulescu, de la Identity.Education.

Organizaţia Identity.Education este partener Timişoara2021 în dezvoltarea proiectelor pentru traseul ”Perspective Fluide – Depăşirea vechilor mentalităţi prin puterea culturii”.

Iată programul evenimentelor de la Pride TM:

Luni, 3 iunie, ora 19.00, la Atelierul de Urbanism din Piaţa Victoriei va avea loc vernisajul expoziţiei ”Perspective personale”. Vor fi expuse lucrări ale artiştilor locali despre şi pentru comunitatea LGBTQ+locală.

Marţi, 4 iunie, ora 19.00, la Casa Artelor se va ţine conferinţa ”Perspective legale” despre drepturile persoanelor LGBTQ+ şi parteneriatul civil, discuţii purtate împreună cu Asociaţiile MozaiQ şi Accept.Miercuri, 5 iunie,de la ora 18.00 va avea loc lansarea editurii Hecate la Cărtureşti Mercy şi de la ora 19:30 la Teatrul German vom putea viziona info bio show “La Institutul Schimbării”, o producţie a Centrului Naţional al Dansului Bucureşti. Bilete pentru info bio show se pot achiziţiona de la Teatrul German, la casierie sau online.

Joi, 6 iunie, de la ora 19.00, la Ambasada, persoane din comunitatea LGBTQ+vor spune poveşti personale în cadrul evenimentului”Storytelling ca instrument al schimbării”, în parteneriat cu Decât o Revistă şi Asociaţia Accept.

Vineri, 7 iunie, la Ambasada, de la ora 19.00 participanţii sunt întâmpinaţi cu un open wine bar şi muzică de Armies, iar la ora 20:00 va avea loc un concert performativ „Songs & Ballads from Gay Herstory” de Fluid.

Evenimentele sunt organizate cu sprijinul Timişoara2021 şi MozaiQ prin Fondul Comunitar.

sursa adevarul

Next Post

Medicii români au reușit cel de-al șaselea transplant pulmonar după ce PSD a redeschis procedura de transplant pulmonar, închisă de ministrul USR, Vlad Voiculescu.

Dacă sunt lăsați și susținuți, medicii români demonstrează că pot face în România tot ceea ce se face și în străinătate. Echipa medicală de la Spitalul Sfânta Maria din București, condusă de Dr. Narcis Copcă, a realizat șase transplanturi pulmonare reușite până acum: patru în 2018 și două anul acesta. […]

Pentru publicitate pe acest site

redactia@nemteanul.ro
error: Content is protected !!