Referendum 2018, pentru redefinirea familiei

Crutan Delia

Sharing is caring!

În perioada 6 – 7 octombrie 2018 românii sunt chemați la referendum pentru a schimba sintagma „soți” din art.48 alin (1) din Constituția României. Acest articol, după validarea Referendumului, va avea următorul conținut: “Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”Pentru aceasta, cetățenii români trebuie să răspundă prin „DA” sau „NU” la întrebarea: „Sunteți de acord cu Legea de revizuire a Constituției României în forma adoptată de Parlament”?

În țară sunt organizate 18.662 de secții de votare. Românii din diaspora votează la Referendum în 378 de secții de votare, organizate pe lângă misiunile diplomatice, oficii consulare, institute culturale și în alte locații.Secțiile de votare s-au închis sâmbătă seara, la ora 21.00. Prezența la vot la sfărșitul primei zile: 5,72% de cetățeni.

Mâine, 7 octombrie, este a doua zi în care cetățenii sunt chemați la vot. Pentru validarea referendumului, mai este nevoie de o prezență de aproximativ 24%.

Next Post

USR monitorizează Referendumul din 2018

Paradoxul democrației – USR este singurul partid care a făcut propaganda anti-referendum, nu votează la referendum, dar monitorizează atent participarea românilor la vot. Această propagandă anti-referendum a fost făcută cu toate „armele” pe masă, într-un război surd împotriva celor pe care i-a catalogat ca fiind „fanatici religioși” care doresc „să […]

Pentru publicitate pe acest site

redactia@nemteanul.ro
error: Content is protected !!