SABOTAJ LA PREMIER SAU BULIBĂȘALĂ ROMÂNEASCĂ?

Sharing is caring!

Luni, 17 septembrie, un membru CSAT (premierul României) nu a ajuns la o întâlnire de gradul „zero” cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, care trebuia să vină în București, la invitația Președintelui României, pentru a participa la ”Summitul celor Trei Mări”
În data de 17 septembrie, doamna Viorica Dăncilă avea o întâlnire de 15 minute, în salonul oficial de pe Aeroportul Băneasa cu Jean Claude-Juncker.
Potrivit documentelor oficiale primite de la Bruxelles, Protocolul Guvernului României a fost informat de Reprezentanţa Delegaţiei Comisiei Europene în România că aeronava cu care se deplasează în România preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker va ateriza pe Aeroportul Băneasa, la ora 18.30.
Data și ora curselor speciale sunt stabilite între părțile interesate cu cel puțin o săptămână înainte, pentru a se cere aprobare pentru culoarul de zbor,a se lua măsuri speciale la aterizare, stabili dispozitivul de siguranță, precum și traseul de la aeroport spre locul de cazare.
Pentru a fi prezentă cu o aproximativ o jumătate de oră înainte de venirea aeronavei, premierul Viorica Dăncilă a plecat la ora 17.30 de la Palatul Victoria spre Aeroportul Băneasa. La ora 17.40, Protocolul Guvernului României a fost anunţat de către directorul Aeroportului Băneasa că aeronava cu care vine în România preşedintele Comisiei Europene este posibil (cuvântul „posibil„ te rog sa-l scrii cu litere îngroșate) să aterizeze mai devreme decât ora anunţată iniţial.
Aeronava a aterizat la ora 17.42 și președintele Comisiei Europene (potrivit Digi24) a stat în avion timp de 7 minute înainte de a coborâ. De ce nu a fost anuntat Protocolul Guvernului României de faptul că aeronava ajunge mai de vreme? Cursele speciale nu sunt taxiuri. Au un orar fix, decolarea acestora fiind anunțată imediat aeroportului de destinație și ora aproximativă la care ar trebui să ajungă.
Protocolul prevede ca, în cazul care din anumite motive cel care trebuie să aștepte oaspetele întârzie, pilotul să retină aeronava în aer, până la primirea confirmării că cel care este gazdă a ajuns.
La coborârea din aeronavă, Juncker a fost întâmpinat de o delegație condusă de Angela Cristea, șefa reprezentanței Uniunii Europene în România, a fost preluat de SPP, care îl aștepta cu mașina trasă la scara avionului și a plecat spre hotelul unde acesta și delegația urmau să fie cazați.
La orele 18.00 (conform înregistrărilor video de pe Aeroportul Băneasa), mașinile oficiale din delegația domnului Juncker ieșeau pe poarta aeroportului și aproape s-au intersectat cu mașina în care se afla premierul României, doamna Viorica Dăncilă. Mașina premierului a întors chiar la intrarea în aeroport, în momentul în care a fost anunțată de faptul că Juncker a fost preluat de SPP și a plecat deja spre hotel.
În urma unei convorbiri directe, premierul României  președintele Comisiei Europene au stabilit o nouă întâlnire pentru data de marti, 18 septembrie.
Lui Juncker i s-a spus că premierul României este blocat în trafic și nu poate să ajungă… Cine a avut interesul declanșării unui scandal în care să fie implicată doamna premier Dăncilă. Acest incident este o palmă pe „obrazul” României.
Ministrul Transporturilor, Lucian Şova, a trimis marţi Corpul de control la Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB), care administrează aeroportul din Băneasa, pentru a verifica dacă experţii instituţiei au respectat procedurile în cazul aterizării avionului preşedintelui Comisiei Europene, Jean Claude Juncker. Cel mai probabil, până la sfârşitul săptămânii, vor exista primele concluzii ale investigaţiei declanşate de Ministerul Transporturilor
Doamna premier, Viorica Dăncilă a solicitat o anchetă și la SPP pentru a se stabili de ce nu a fost anunțat Protocolul Guvernului despre faptul că aeronava președintelui Comisiei Europene urmează să aterizeze mai devreme (a fost anunțată, practic, când aeronava se pregătea de aterizare), stiut fiind că, în astfel de cazuri, în turnul de control se află întotdeauna un ofițer SPP.
De asemenea, trebuie aflat de ce și de către cine a fost luată hotărârea de a nu fi respectat protocolul și a nu fi condus Jean-Claude Juncker în salonul oficial special amenajat la Aeroportul Băneasa (caz în care acesta și premierul ar fi ajuns în același timp în salon) și a fost trasă mașina la scara avionului, din moment ce li se comunicase că premierul este în apropierea aeroportului și va venii în câteva minute.
Nici un militar nu și-ar fi permis să ia o hotărâre fără să primească ordin scris de la superiori, în speță, de la directorul SPP, generalul Pahonțu.
Să sperăm că se va face lumină în acest scandal în care au fost implicați, fără voia lor, Viorica  Dăncilă și Jean-Claude Juncker…

Președintele Jean-Claude Juncker și doamna premier, Viorica Dăncilă au stabilit o nouă întâlnire marți, 18 septemprie. Aceștia s-au întâlnit, timp de 20 minute, în salonul mic de la parterul aeroportuli Băneasa.

COMUNICATUL GUVERNULUI DIN 17 SEPTEMBRIE:

„Urmare a unor informații publicate ăn spațiul public referitoare la așa zisa ăntarziere a premierului Viorica Dăncila la întalnirea cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, Biroul de presă al Guvernului face urmatoarele precizări:

Protocolul Guvernului Romăniei a fost informat de Reprezentanța Delegației Comisiei Europene în România că aeronava cu care se deplasează ăn Romnia prețedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker va ateriza pe Aeroportul Băneasa, la ora 18.30, informații confirmate de documentele oficiale primite de la Bruxelles.

Premierul Viorica Dancilă a plecat la ora 17.30 de la Palatul Victoria spre Aeroportul Băneasa. La ora 17.40, Protocolul Guvernului a fost anunțat de către directorul Aeroportului Băneasa că aeronava cu care vine în România președintele Comisiei Europene este posibil să aterizeze mai devreme decât ora anunțata initial.
La ora 18.00, premierul Viorica Dancila a intrat in Aeroportul Baneasa. Insa, SPP a preluat in coloana oficiala delegatia presedintelui Comisiei Europene de la scara avionului si a plecat spre hotelul la care urma sa fie cazata”, se arata in comunicatul Guvernului.
Next Post

Referendum familie. Sergiu Andon: De ce nu va fi boicot. Să nu uităm cine este în spate

Sergiu Andon a declarat, într-un interviu acordat DC News, că referendumul are şanse să treacă, aceasta datorită unei mobilizări exemplare a bisericii care va acţiona pentru a mobiliza enoriaşii să iasă la vot. Însă, în eventualitatea în care referendumul nu va trece din cauză nu se vor prezenta suficienţi oameni […]

Pentru publicitate pe acest site

redactia@nemteanul.ro
error: Content is protected !!