ONG urile straine au hotarat: in Targu Neamt nu se mai pot strange cainii maidanezi de pe strazi

Nemteanul.Ro

Sharing is caring!

Pe zi ce trece ,se inmultesc plangerile locuitorilor orasului Targu Neamt in legatura cu numarul din ce in ce mai mare a cainilor vagabonzi de pe strazile orasului . Si pe buna dreptate , caci siguranta lor le este grav pusa in pericol mai ales in perioada imperecherii cand animale umbla in grup si sunt mai agresive. NU mai aducem in discutie factorul sanitar .

Administratia locala “legata la maini” de asociatii ONG din Germania si America

In data de 09.11. 2018,  cateva asociatii dintre care 2 straine ,una din Germania Asociatia HUNDEHILIFE LUCKY STRAY iar alta din America Asociatia HARMONY FUND , au actionat in instanta Centrul de Intretinere Urbana din Targu Neamt care se ocupa de preluarea , deparazitarea si adapostirea cainilor vagabonzi din oras, FIINDU-LE INTERZISA orice activitate de adunare a cainilor de pe strazi. Asociatiile au venit , au facut plangere penala, au adoptat 10 caini si au plecat .Targnemtenii au ramas cu sutele  de caini pe strazi si cu frica de a se mai plimba singuri prin oras mai ales la ore tarzii .

Bineinteles ca nimeni nu isi doreste ca bietele animale sa sufere si se incearca gasirea celor mai bune solutii in limitele finaciare peste care nu se poate trece . UNEORI COSTUL DE INGRIJIRE AL UNUI CAINE DEPASESTE ALOCATIA LUNARA A UNUI COPIL .

Ba mai mult s-a facut apel si la cetatenii care pot ajuta animalele fara de vina cu rugaminti si campanii de sterilizare a animalelor si de evitare a abandonului.

Amintim si nenumaratele apeluri facute de Primarul Daniel Harpa care a  venit cu o propunere inedită, aceea de a recompensa cetăţenii care sesizează autorităţile locale atunci când maşini din alte localităţi sau judeţe descarcă câini în oraş.

Poate o colaboarare intre asociatiile ONG  si administratia locala – dat fiind faptul ca financiar  asociatiile se descurca din donatii ,in plus de la buget ar fi primit si partea finaciara ce se cuvine adapostului – ar fi fost solutia ideala decat trimiterea in judecata a CIU  si blocarea activitatii acestea.

Puteau foarte simplu sa ia in administrare Adapostul de Caini si sa se ocupe de ei asa cum isi doresc dat fiind ca aceasta le este activitatea ONG-ului . Asta da ajutor. Dar… nu s-a intamplat , nu s-a vrut sau poate nu s-a putut .

Insa in timp ce , domnii de la Asociatiile mai sus mentionate , vor lua de langa mamele lor si vor sacrifica cu mare placere mieii de Pasti sau Curcanii de ziua Recunostintei si vor savura cu impacare de sine Hamburgerii din carne de vita macelarita in abatoare, ca au facut o fapta buna si au dat bine in presa si probabil in donatii , targ nemtienii incep sa mearga in grupuri prin oras de frica cainilor comunitari iar cainii comunitari sunt condamnati la o viata chinuita , suferinta, boli , foame si accidente de masini  si nimeni nu poate face nimic concret sa ii ajute .

Intre timp , facem din nou un apel la iubitorii de animale : acolo unde se poate  si exista posibilitatea , adoptati un catel , adoptati un prieten !

Boy Kissing Dog

Vezi Informatii Dosar Judecatoria Targu Neamt

http://portal.just.ro/321/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=32100000000049869&id_inst=321#Informa%C5%A3ii_generale

 

Next Post

CAMPANIE UMANITARA DE PASTE ORGANIZATA IN TARGU NEAMT

In orasul Targu Neamt, deja a devenit o traditie ca in apropierea fiecarei sarbatori imporatnte  sa fie organizate campanii umanitare in sprijinul celor fara posibilitati , in special copiii si batranii. Ca in fiecare an , si anul acesta de Paste,  un grup de oameni cu inima mare printre care […]

Pentru publicitate pe acest site

redactia@nemteanul.ro
error: Content is protected !!