Tarcău – o femeie disperată intră în greva foamei și amenință cu sinuciderea

Crutan Delia

Sharing is caring!

„Voi fi prezentă în fața primăriei Tarcău în fiecare zi!
În cazul în care nu se iau masuri, mă voi sinucide în fața primăriei Tarcău!
Nu este glumă. Sunt ferm hotărâtă !
Am obosit!”scrie doamna Maria Cojocaru pe facebook.

Este apelul disperat al unei femei care se simte hărțuită și terorizată de abuzurile primarului din comuna Tarcău, comuna unde s-a născut. Este strigătul de durere al unei persoane distruse psihic și material.

Vă vom prezenta, pe scurt, trista poveste care a condus la acest gest:

După ani de muncă prin țări străine, doamna Cojocaru Maria s-a întors în comuna Tarcău, județul Neamț hotărâtă să deschidă o afacere pentru fiul ei.

În anul 2016, a făcut o cerere pentru a cumpăra un petic de pământ în fața casei, teren pe care il avea închiriat, începând cu 02.2008, de la Primăria Tarcău.
În mai 2016, Consiliul Local a aprobat într-o ședință cererea de trecere din patrimoniul privat al statului în patrimoniul privat al unui cetățean, prin cumpărare directă, pentru două bucăți de teren, dintre care unul de către familia Cojocaru și un alt teren de către un alt  cetățean din comună, consilier la Primăria Comunei Tarcău.

Doamna Cojocaru a plecat la muncă în Italia, iar la întoarcere a fost anunțată că trebuie să facă o altă cerere, pentru că prima nu era valabilă. Între timp, consilierul comunal a cumpărat terenul, iar Maria Cojocaru a fost anunțată că va fi organizată o licitație pentru terenul pe care îl avea în folosință din anul 2008.

Contracandidatul, o persoană cu „dare de mână”, a supralicitat, iar doamnei Cojocaru i s-a suspendat licitația, pe motiv că trebuie mai întâi să elibereze terenul de clădirea provizorie unde are instalat minigaterul cu care fiul dânsei câștigă cinstit o bucată de pâine. Este singura persoană căreia i s-a cerut să elibereze terenul, cu toate că în Caietul de sarcini nu este specificat acest lucru, printr-o notificarea semnată și transmisă de către primarul Iulian Găină în data de 19 februarie 2019.

Notificarea a fost făcută și semnată personal doar de către primar, fără a pune în discuție, așa cum cere legea, în Consiluiul local, rezilierea contractului de închiriere a terenului pe care familia Cojocaru l-a folosit timp de 10 ani și pentru care a plătit chirie.Doamna Cojocaru nu cere nimic. Doar să i se facă dreptate. Cere respectarea primei Hotărârii a Consiliului local în care a fost aprobată cumărarea directă a terenului aflat în folosință și încetarea abuzurilor și reclamațiilor de tot felul săvârșite asupra familiei sale.

„Cer public domnului primar respectarea hotărârilor Consiliului local! Cer respectarea primei hotărâri al Consiliului local în care este aprobată cumpărarea directă! Cer încetarea abuzurilor și reclamațiilor de tot felul împotriva mea și al familiei mele! Cer sa fiu lăsată în pace să trăiesc și eu linistită în satul în care m-am născut! In caz contrar, voi continua greva foamei în fața primăriei Tarcău, până voi muri!” spune doamna Cojocaru într-o postare pe facebook.

Este 8 Martie și doamna Cojocaru suferă de frig, foame și sete în fața Primăriei Tarcău …

Se termină a doua zi de lucru la primărie,  continuă a doua  zi de grevă a foamei și a setei pentru un cetățean al localității, dar nimeni de la Primăria Tarcău nu a venit să întrebe ce problemă poate avea o femeie care recurge la un asemenea gest extrem.

Primarul și angajații primăriei intră/ies fără să-i adreseze nici un cuvânt, de parcă ar fi invizibilă.

SĂ VĂ FIE RUȘINE, DOMNULE PRIMAR! Orice cetățean, are sau nu are dreptate, TREBUIE SĂ FIE ASCULTAT.

Vom urmări îndeaproape această problemă și vă vom ține la curent cu modul în care va fi rezolvată de autorități.

Next Post

GERMANIA: Viorica Dăncilă TOP 12 dintre cele mai puternice femei din lume .

Guvernul german o intruduce pe Viorica Dăncilă în rândul celor 12 femei puternice din lume, într-o postare cu ocazia zilei de 8 Martie. Viorica Dăncilă este pusă alături de personalități precum Theresa May sau Angela Merkel. „Ziua Mondială a Femeii 12 Șefii de guvern numără comunitatea internațională – Admițând, editorii […]

Pentru publicitate pe acest site

redactia@nemteanul.ro
error: Content is protected !!