USR monitorizează Referendumul din 2018

Crutan Delia

Sharing is caring!

Paradoxul democrației – USR este singurul partid care a făcut propaganda anti-referendum, nu votează la referendum, dar monitorizează atent participarea românilor la vot.

Această propagandă anti-referendum a fost făcută cu toate „armele” pe masă, într-un război surd împotriva celor pe care i-a catalogat ca fiind „fanatici religioși” care doresc „să se întoarcă în Evul Mediu”.

USR este inițiatoriul unei alte propuneri legislative, deumită „fără penali”. Cu toate că membrii acestui  partid au pretenția ca propunerea lor să se transforme într-un referendum, au ales să-l boicoteze pe acesta și să difuzeze în rândul populației idei care nu au nici un fundament legal și moral, în scopul de a induce în eroare populația și a nu fi cvorum la Referendumul pentru normalitate inițiat de Coaliția pentru familie.

Girat de CCR și legitimat de 3,2 milioane de români, Referendumul este un proces esențial într-o democrație consolidată. Oare este democratic să boicotăm o inițiativă democratică? Un referendum este democratic doar atunci cand ne convine?

De ce nu le place celor de la USR Referendumul din 6-7 octombrie?

Sub stindardul „corectitudinii”, încă din prima zi de la intrarea în Parlamentul României au încercat să impună dictatura minorității” și „dictatura străzii”, fără să le pese că acest lucru ar însemna, în fapt, călcarea în picioare a democrației și a drepturilor pe care se fac că le apără.

De când au venit pe scena politică, joacă mereu cartea minorității asuprite.
Acest referendum NU este nici pentru Dragnea, nici pentru PSD, ci a fost propus de cetățeni. Ca să fie luați în seamă și propunerea lor să se transforme în refendum era nevoie de semnăturile a 500 de mii de cetățeni. AU FOST 3,2 MILIOANE. Acest proiect  depus  sub guvernarea Cioloș, a fost tratat cu indiferență de fostul premier și de către președintele Iohannis, considerând că nu este o prioritate o inițiativă a câtorva milioane de cetățeni…

Acest Referendum nu încalcă drepturile minorităților sexuale, pentru că nu schimbă cu nimic legile deja existente. Diferența este că, dacă se va mai găsi o Prună care să dorească să schimbe peste 100 de articole într-o singură noapte, fără să consulte pe nimeni, NU VA PUTEA PENTRU CĂ VA AVEA NEVOIE DE ACORDUL CETĂȚENILOR. Este o măsură de siguranță împotriva dictaturii minorității și nu de îngradire a unor drepturi.

Pentru exemplificare, Franța, în 2013, a modificat Codul Civil și a legalizat căsătoriile cuplurilor de homosexuali, fără o consultare prealabilă a cetățenilor. Degeaba au ieșit oamenii în stradă…singurul „caștig” au fost violențele extreme, pe care nu le-a criticat nimeni în Uniunea Europeană…

Au spus că este o cheltuială inutilă, cu care s-ar fi putut ridica școli și spitale. Nimic mai fals. Astfel de cheltuieli țin strict de Guvern și, dacă pentru USR și comunitatea LGBT acest Referendu nu este o prioritate, pentru cei 3,2 milioane de cetățeni ESTE O PRIORITATE. Într-o democrație, parerea cetățenilor ESTE O PRIORITATE.

Indiferent de părerile pro sau contra-referendum, rămâne faptul că, dacă acesta va avea cvorum, nu ne vom trezi cu siguranță în Evul Mediu, dar vom deschide ochii mai bine spre această formațiune politică numită USR, care am sperat că va aduce un suflu nou în politica românească, dar în sens bun.

Din păcate, o monstră de intoleranță din partea reprezentanților acestui partid, ne-a fost dat să vedem chiar și azi, în secția de votare de la Liceul Jean Monnet din București, unde un membru USR a refuzat să dea mâna cu fostul președinte al României, Traian Băsescu și cu președintele PSD, Liviu Dragnea.

Acesta se făcea că este foarte ocupat să citească o carte: romanul SF,  „Ghidul autostopistului galactic“, scrisă de Douglas Adams.

Ce poți să mai spui?

Că  este de domeniul SF-ului până unde a ajuns ura și intoleranța în politica românească, cu atât mai mult cu cât este venită din partea membrilor unui partid nou, cu oameni tineri și școliți…

 

Next Post

VIZITA PREMIERULUI ROMÂNIEI, VIORICA DĂNCILĂ

Vineri, 5 octombrie, premierului României, Viorica Dăncilă, a făcut o vizită în județul Neamț, pentru a vedea stadiul în care se află  lucrările hidrotehnice finanțate de Guvernul României. Premierul a fost însoțit în vizita de către ministrul de Interne, doamna Carmen Dan,  Ioan Deneș, ministrul Apelor și Pădurilor și ministrul […]

Pentru publicitate pe acest site

redactia@nemteanul.ro
error: Content is protected !!