VIDEO-Mănăstirea Sf. David din Evia, neatinsă de flăcări, deși incendiul a transformat în scrum toată pădurea de pini din jur

Sharing is caring!

O mănăstire și peste 10 sate au fost înconjurate de flăcări în nordul insulei Evia, situată la o distanță de 200 de kilometri de Atena, iar incendiul parea scăpat de sub control, au relatat pompierii eleni aflați la fața locului. 
În timp ce localnicii din satele și cătunele amenințate de flăcări au fost evacuați, trei călugări de la mănăstirea Sfântul David, situată în apropiere de Rovies, în nordul insulei Evia, au refuzat să părăsească zona, a precizat presa locală, informație confirmată de pompieri.

”Flăcările au o înălțime de 30 până la 40 de metri și înconjoară mănăstirea. Ne sufocăm din cauza fumului”, a declarat un monah, prin telefon, pentru agenția de presă greacă ANA.

Și totuși… Mănăstirea Sfântul David a rămas neatinsă de flăcări, nici măcar copacii din interior nu au avut de suferit, deși focul izbucnit în pădurea de pin ce înconjoară lăcașul a incinerat pur și simplu tot ce a întâlnit în cale.
”Focul uriaș a devastat toată pădurea din jurul mănăstirii Cuviosului David, din Evia. Când a ajuns la un metru de clădirile Mănăstirii, focul s-a oprit brusc, ca de o mână atotputernică și s-a întors, ca un animal rănit, înapoi în pădure. Minunat este Dumnezeu întru sfinții Lui”, scrie preotul Ioan Istrati.
Next Post

VIDEO: O tânără a căzut de la etaj în timpul unui moment romantic cu prietenul ei. Imagini cu femeia aterizând pe plafonul unei mașini.

O tânără s-a ales cu leziuni la spate, după ce a căzut de la balconul blocului unde locuia, ea aterizând direct pe o mașină parcată în zonă. Imaginile au fost surprinse în localitate din Anglia cu ajutorul unei camere de supraveghere, femeia, pe jumătate dezbrăcată, ajungând direct pe mașină. Se […]

Pentru publicitate pe acest site

redactia@nemteanul.ro
error: Content is protected !!