Vom avea un Paris fără Notre Dame? Este ceva ce de neimaginat …

Crutan Delia

Sharing is caring!

Update:  Incendiul care s-a declanşat luni după-amiază  şi a devastat o parte din catedrala Notre Dame din Paris este stins în totalitate, a anunţat marţi dimineața, cu puţin înainte de ora 10:00 (08:00 GMT), purtătorul de cuvânt al brigăzii de pompieri, Gabriel Plus, în cadrul unei conferințe de presă în fața catedralei Notre Dame, precizând că „focul violent  s-a extins foarte repede pe tot acoperișul edificiului de aproximativ 1.000 de mp”, relatează AFP.

”A început să se mai vorbească și de Dumnezeu, de Paște, de Săptămâna Patimilor, în revistele franceze. Scriitorul David Bruna și-a reamintit că Paștele este Sărbătoare Învierii, citez: Notre Dame va renaște din propria cenușă. Familia Pinault a anunțat că va debloca 100 de milioane de euro pentru restaurarea catedralei. O mare societate, Fundația Patrimoniului, începe astăzi inițierea unei colecte pentru Notre Dame” a declarat  scriitorul Dan Ciachir, pentru DCNews.ro.

În urmă cu patru zile lumea afla că un monument impresionant al francezilor, Notre Dame din Paris,  urmează să fie restaurat. De pe catedrală au fost date jos statuile amplasate acolo din 1860.

Este un eveniment excepţional, magic. Este pentru prima dată când le vedem de atât de aproape, întrucât au fost amplasate acolo în anii 1860″,  au fost declarațiile făcute în urmă cu patru zile.
Luni,  15 aprilie 2019, ora 18.50, o veste a șocat întreaga lume: arde Notre Dame din Paris!

Președintele Franței a anulat un discurs, programat  pentru ora 20, către naţiune.

Liderii lumii transmit mesaje președintelui Macron și francezilor…

Pompierii se luptă cu flăcările care au cuprins catedrala aproape în întregime… turla gigantică a catedralei, căreia francezii îi spuneau „săgeata”, s-a prăbușit… se încearcă salvarea celor două turnuri…

Populația din jurul catedralei a fost evacuată.

Ministrul de Interne francez nu dă nici o speranță că focul va putea fi stins în următorele ore…

În timp ce catedrala Notre Dame, simbolul Parisului și  simbol al catolicismului European, este distrusă de flăcări, mii de oameni adunați în piețe, din care unii în genunchi, cântă în cor rugăcini.

Momente dureroase: mulțimea cântă, catedrala, veche de 850 de ani, arde… Un simbol care a fost acolo timp de peste 800 de ani, în câteva minute s-a prăbușit pe jumătate.

Imaginile cu incendiul din Paris au impânzit internetul și fac înconjorul globului.

Încă nu este clară cauza incendiului. Oficialii spun că incendiul ar putea fi legat de lucrările de renovare – un accident regretabil. Pentru a nu panica populația?

Tot mai multe voci spun că există suspiciunea rezonabilă că incendiul nu ar fi fost accidental.

Evenimentele sunt în plină desfășurare.

Mergem la culcare cu Notre Dame din Paris în flăcări.

Oare va mai fi ceva din catedrală mâine? Sau, poate, ne vom trezi mai săraci în simboluri ale lumii creștine, o dramă a Patrimoniului Mondial al Umanității…

(Sursa: CNN)Next Post

Ungaria dă afară delegația din Olanda venită să verifice STATUL de DREPT.

Guvernul ungar nu va primi delegaţia parlamentară olandeză care vizitează Budapesta pentru a investiga situaţia statului de drept în această ţară, a declarat marţi Tamas Menczer, secretar de stat pentru comunicare şi reprezentare internaţională, transmite MTI. Potrivit lui Menczer, Olanda nu este un organism de supraveghere a Ungariei, iar politicienii […]

Pentru publicitate pe acest site

redactia@nemteanul.ro
error: Content is protected !!