Ziua Românilor de Pretutindeni este sarbatorită în ultima duminică a lunii mai, vă prezentăm mesajul președintelui PSD Spania, doamna Nicoleta Neagoe catre toti românii de pretutindeni.

nemteanul

Sharing is caring!

Ziua Românilor de Pretutindeni este sarbatorită în ultima duminică a lunii mai, respectiv la 31 mai 2020. Cu această ocazie, vă prezentăm mesajul președintelui PSD Spania, doamna Nicoleta Neagoe.

„Dragi români  din Spania,

Ne aflăm în proximitatea Zilei Românilor  de Pretutindeni,  pe care o vom sărbători în ultima duminică din luna mai, zi în care toți românii din Spania avem ocazia de care sa ne bucurăm împreună, fiind mândri de originea noastră, de cultura pe care o reprezentăm,  de experiența pe care am dobândit-o printre străini,  perioada petrecută în ultimile luni,  în care noi, românii  care trăim în Spania,  fiind mai grăitoare în privința gradului nostru  de integrare  în societatea spaniolă,  ținând cont de toate rigorile legii impuse de către autoritățile  statului spaniol  pe parcursul stării de urgență.Nădăjduim, cu toții,  ca a fi roman înseamnă a fi mai bun, a fi mai responsabil, a avea înainte de toate dragoste de țara de unde provenim  și profund respect față de țara în care ne aflăm,  iar  valoarea noastra este dovedită nu doar prin jertfa dorului departe de casă și a distanței ci și prin  mulți dintre noi unde  am construit la mii de kilometri depărtare de localitățile din care provenim. Năzuința majorității  celor care am făcut pasul către Occident, la începutul acestui drum anevoios al emigrației  a fost acela de a mă întoarce cândva acasă. Cu toate acestea mirajul vieții frumoase din Spania,  a reușitei pentru mulți dintre noi,  ne a determinat să dăm un sens frumos al vieții pe tărâm iberic  or pentru cei care  bine își trăiesc viața frumos în Insulele Baleare sau în Insulele Canare.

Să nu uite nimeni că dumneavostră sunteți reprezentanții cei mai de seamă ai României,  adevărații ambasadori,  iar pentru dumneavoastră,  merită orice efort  depus pentru  apărarea și susținerea drepturilor și libertăților pe care le aveți. ”

 La mulți ani!

  Nicoleta Neagoe, președinte PSD Spania

Next Post

Ziua Românilor de Pretutindeni este sarbatorită în ultima duminică a lunii mai, respectiv la 31 mai 2020. Cu această ocazie, vă prezentăm mesajul președintelui interimar PSD Italia, domnul Andrei Murariu.

Astăzi ultima duminică a lunii mai, sărbătorim Ziua Românilor de Pretutindeni. Indiferent că trăim în țară sau in afara ei, noi românii avem ocazia astăzi să ne simțim mai aproape unii de alții, legați de aceeași dragoste de țară, de aceiași limbă și de aceleași datini. Noi numeroasa diasporă contribuim […]

Pentru publicitate pe acest site

redactia@nemteanul.ro
error: Content is protected !!